Най-добрият пловдивски отбор по минифутбол отбеляза 10-годишен юбилей

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
13:16 / 14.05.2019
8036
Най-добрият футболен отбор на малки врати отбеляза своя 10-годишен юбилей. Става въпрос за пловдивския "ВИП Дент", който дори представи България два пъти на европейското и веднъж на световно първенство.

Клубът е с основен принос за развитието на минифутбола в Пловдив. Когато е създаден, все още не съществува нито една от градските лиги, които впоследствие набраха популярност. Негови основатели са Андрей Костадинов, Венелин Андонов, Симеон Лазаров и Христо Трифонов.

"ВИП Дент" печели общо 10 шампионски титли на Пловдив (в две лиги). Три пъти става шампион на България по минифутбол. Участник е на Европейско първенство (2013 и 2014). През 2018 година отборът взима участие и на Световното първенство в Лисабон (Португалия).

Най-известните футболисти, носили черно-белия екип на "ВИП Дент", са Йордан Милиев и Тодор Тимонов - Лимона. За тима играят още трима дейставащи треньори - Иван Гешев, Илия Иванов и Апостол Костадинов. Отборът се гордее и със своите национали на България Христо Чалъков, Теодор Банев, Николай Петров и Тодор Малинов.

Гледайте в прикаченото видео най-интересните моменти в 10-годишната история на клуба!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 10


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).