Тотев: Държавата ще строи стадион в Пловдив, а не Общината

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
12:59 / 30.04.2019
3271
Ако държавата избере да строи стадион в Пловдив, то тогава тя ще го изгражда, а не Общината. Това заяви кметът Иван Тотев по повод днешната среща с пловдивските футболни клубове, посветена на стадион "Пловдив", предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

"В момента ние не кандидатстваме за финансиране, ние казваме, че искаме инвестицията да е при нас", поясни той.

По повод тенденциите съоръженията да са повече футболни, Тотев побърза да успокои лекоатлетическата общност под тепетата. По думите му администрацията има втори вариант за лекоатлетически стадион и писта.

"Проучили сме, направили сме замервания, намерили сме бюджет, няма никакъв проблем да имаме и двете. Проектът за стадион "Пловдив" в момента включва писта, затова сме го спрели". Ако държавата реши да строи, то тя трябва да си направи и проекта. Работа, обаче, трябва да започне още догодина, за да има реален напредък до 2021 година заради последващите срокове на съвместната кандидатура за Европейското и Световното първенства по футбол.

"За нас беше много важно всички клубове да кажат, че ще ползват стадиона и те го казаха. Пловдив желае този стадион и ще го използва", допълни още Иван Тотев.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 19


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).