Пловдив поиска 3 големи световни първенства по гребане, скоро ще има новини около втория канал

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
15:30 / 19.04.2019
3252
Пловдив ще кандидатства за домакинство на две световни първенства по гребане и един кръг на Световната купа в този спорт, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Новината съобщи днес председателят на организационния комитет по гребане Иван Попов.

"Готвим кандидатурите за 3 първенства - 2021 година световно първенство за юноши и девойки, 2022 г. световно за младежи до 23 години и 2023 година кръг от Световната купа, но не първия, който е много слаб. Срокът, в който трябва да внесем документите, е 15 май и в момента работим по въпроса" заяви Иван Попов.

Интересна подробност относно дълго чакания от пловдивчани дублиращ гребен канал направи и зам.-кметът на града Георги Титюков.

"След като спечелихме последното дело във ВАС, събрахме екипа, който проектира и в момента се извършва допроектирането на съоръжението. Останаха да се извървят само две стъпки. Мисля, че скоро, до месец-два, ще имаме новини по темата за дублиращия гребен канал", заяви Титюков.

Той за пореден път потвърди, че без втория гребен канал Пловдив не може да се надява на домакинство на голямо първенство за мъже и жени от световен ранг. "Надявам се в рамките на една-две години проектът да се случи, за да бъдем отново домакини", каза Титюков.

На днешната пресконференция стана ясно, че близо 700 състезатели се очаква да стартират на световната купа по гребане, която ще е в Пловдив от 10 до 12 май. Надпреварата ще се проведе в 6 коридора, а останалите два ще бъдат отделени за загрявка на участниците.

Вижте в прикачения файл изказването на Титюков и Попов по темата!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 17


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).