Държавата се отказва от нов стадион в Пловдив заради Локо и Ботев?

Автор: Стойчо Генов
Коментари (37)
11:45 / 15.04.2019
13054
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира днес за пореден път актуалната тема относно съвместната кандидатура на Гърция, Румъния, Сърбия и България за домакинство на световно първенство през 2030 година и Европейско през 2028 г.

“Още няма издигната кандидатура, но за първи път се подписва официален документ, който изразява намеренията на четирите държави да кандидатстват заедно за двете големи първенство", заяви Кралев в сутрешния блок на btv “Тази сутрин".

За първи път обаче министърът призна, че България може да построи най-много 3 (три) нови съоръжения, въпреки че досега упорито се лансираше идеята за 4 стадиона. И разбира се - отново не бе казано нищо конкретно относно това в кои градове ще са тези стадиони.

“Можем да изградим два стадиона с капацитет 30 хиляди души и един за 40 хил. – това може да е новият Национален стадион в София", каза Красен Кралев. Според него много важно било новоизградените стадиони да се използват от футболните отбори по места и трябва да има такава уговорка, преди да започне да се строи. “Няма как да построим стадион, а пък местните отбори да играят на друг терен", подчерта Красен Кралев. В случая той явно има предвид Пловдив и ситуацията с местните грандове Локомотив и Ботев.


Виж коментарите (37)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).