Красен Кралев: Локо и Ботев да се разберат да играят на един стадион и тогава може да го построим!

Автор: Васил Динев
Коментари (17)
17:10 / 13.04.2019
15613
Спортните министри на България, Гърция, Румъния и Сърбия се събраха на поредна среща, този път в Солун. Поводът беше общата кандидатура на страните за домакинство на европейското първенство по футбол през 2028 или световното първенство през 2030 г. 

Около 70% от подготовката е свързана с построяването на нови съоръжения, като още при първите срещи беше обявено, че страната ни трябва да разполага с 4 стадиона. Това означава построяването или реконструирането на съоръжения.

Министърът обяви, че в момента не може да се каже в кои градове ще бъдат построени стадионите. "Пловдив може да е много футболен град, но ако двата клуба не искат да играят на един стадион, няма смисъл да правим такъв. За 3-4 дербита на година не си заслужава. Всичко зависи от местната власт, дали тя го иска и ще го ползва", заяви той. Следващата среща на министрите и представителите на футболните федерации ще е през юни в Румъния". Това каза спортният министър Красен Кралев след подписването на меморандума за съвместната кандидатура.

Работната среща в Солун бе четвърта поред между четирите държави. Следващата среща ще се проведе в Букурещ през месец юни. До края на 2019 година трябва да бъде взето крайното решение – дали четирите партньорски държави ще кандидатстват за домакинство на световно или на европейско първенство. Основен фактор ще е желанието на някоя от страните да построи стадион с капацитет над 80 000 места.


Виж коментарите (17)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).