Зума след посещението си при Чико в болницата: Динко е в добро настроение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
16:48 / 04.03.2019
7779
Изключителен жест към своя стар приятел и съотборник в националния отбор Динко Дерменджиев направи легендата на Локомотив (Пловдив) и българския футбол Христо Бонев. Зума бе един от първите, които отидоха в болницата, за да видят Чико, след като в събота той бе приет по свешност в УМБАЛ Свети Георги с микроинсулт.

Някогашните непримирими противници на терена като капитани на Локо и Ботев, се срещнаха до болничното легло на Чико. Въпреки че не допускат посетители при Дерменджиев, Бонев е успял да влезе при него и да му занесе сокове, бонбони и да го окуражи за бързо възстановяване. Персоналът на клиниката е проявил разбиране към двамата, чието приятелство и съперничество на терена датира от близо 60 години.

"Радвам се, че видях Динко в добро настроение. От името на семейството ми, а и на нашия клуб, му пожелах бързо да се възстанови. Ние сме водили големи битки на терена, пред препълнени трибуни на Граския стадион. Случвали са се периоди, в които и да не се погледнем. Уважението обаче никога не е изчезвало между нас. Защото и двамата обичаме футбола. Динко, без никакво съмнение, е най-голямата легенда на Ботев. Заедно с Тумби, Райко Стойнов, Виден Апостолов и Добри Ненов направиха от Ботев европейски отбор. От съперничеството ни на терена пък стана цяла епоха в пловдивския футбол. Дано младите да оценяват, като се говори и срещнат Чико какво светило във футбола виждат. Искрено му желая бързо да се възстанови", сподели пред "Марица" Христо Бонев.


Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).