Васко Камбуров се прибра в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:24 / 09.04.2009
1844
Вратарят Васко Камбуров се сбогува с отбора на Родопа и се прибра в родния Пловдив. Това съобщиха от ръководството на клуба в Смолян. Доскорошният титулярен вратар на Родопа си намерил работа в града на тепетата и това е причината да си стиснат ръцете с клубното ръководство и да напусне клуба.

34-годишният Камбуров е юноша на Локомотив (Пд) и през 1993 г. става шампион на България за старша възраст, като негови съотборници тогава са Георги Иванов-Гонзо, Иван Танчовски, Георги Здравков, Васил Колев и други. Върхът в кариерата на вратаря е през 2004 г., когато става шампион с родния си клуб.

Камбуров, който е потомствен локомотивец, напусна Лаута през миналия сезон, след като ръководството не му поднови изтичащия договор. Бащата на Васко - Венци Камбуров, също е дългогодишен вратар на черно-белите, а дядо му - Васил Камбуров, е бил 30 г. шофьор на клубния рейс на Локомотив.
В началото на настоящия сезон премина в Родопа при тогавашния треньор Тенчо Тенев. В кариерата си освен за Локомотив има мачове в "А" група за Беласица и Добруджа. Интересното е, че брат му Красимир Камбуров също е юноша на черно-белите, но игра сравнително малко на Лаута.

В момента Родопа има още двама вратари. Това са възпитаниците от ДЮШ Наско Илчев и Любомир Налбантов. През седмицата ще бъде картотекиран и Георги Борокчиев, който също е бивш юноша на зелено-белите.- Ще се оправим и с наличния потенциал. Наско Илчев и Любомир Налбантов са млади момчета, но са талантливи и им предстои добро бъдеще - заявиха от ръководството на Родопа - Треньорът Ангел Станков ще избере на кой от двамата да залага в оставащите мачове до края на сезона.

Източник: в. "7 дни спорт"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).