Туристите от Верея се отърваха само с 4 гола в Коматево

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
19:18 / 23.02.2019
6491
Ботев (Пд) разгроми аутсайдера Верея с 4:0 в мач от 23-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Феребори Доре (20), Тодор Неделев (41), Васил Шопов (81) и Кристиан Добрев (86) вкараха попаденията за домакините.

По този начин "канарите" се върнаха на 4-о място във временното класиране с актив от 42 точки.

Първата опасност в мача бе още в 9-ата минута, когато капитанът Лъчезар Балтанов центрира от десния фланг. Топката попадна в Антон Карачанаков, който пусна на близкия до него Васил Шопов, но халфът шутира в аут. Десет минути по-късно отново Васил Шопов бе изведен в чиста позиция в наказателното поле, но този път вратарят на Верея спаси.

Така се стигна до 21-ата минута, когато Ботев откри резултата. Еберт Кардосо центрира от левия фланг към далечна греда, където Феребори Доре засече с глава в долния десен ъгъл на противниковата врата - 1:0. Това бе първо попадение на Доре в официален мач след завръщането му в Ботев.

В 41-ата минута "канарите" удвоиха резултата след груба грешка в отбраната на Верея. Гостите опитаха да изнесат топката, но Васил Шопов я открони с шпагат. Тя попадна в Тодор Неделев, който напредна сам срещу вратаря и с левия крак го простреля за 2:0. За звездата на жълто-черните попадението бе първо за 2019 година.

Четвърт час преди края Кристиян Добрев изведе Лъчезар Балтанов и капитанът отправи опасен удар, но над вратата на Ганев.

В 81-ата минута преднината на Ботев стана класическа. Лъчезар Балтанов пусна в коридор към Васил Шопов, който изпревари вратаря на Верея и отклони топката в мрежата - 3:0.

В 86-ата минута младокът Кристиан Добрев пое една топка в половината на Ботев, пробяга с нея почти 60 метра и от границата на наказателното поле шутира с левия крак за 4:0.

Ботев игра в състав:

Даниел Кайзер, Джонатан Перейра, Димитър ПирговКостадин Ничев, Еберт Кардосо, Васил ШоповЛъчезар Балтанов (85- Радослав Апостолов), Тодор НеделевАнтон КарачанаковАтанас Зехиров (63- Кристиан Добрев), Феребори Доре (78- Иван Василев).



Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).