ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Любо Нейков и Евтим Милошев разделиха бизнеса си без скандали
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:57 / 05.02.2019Коментари (0)35564
©
Най-успешните продуценти у нас - Евтим Милошев и Любо Нейков, разделиха бизнеса си. От миналата година те имат и нов управител във фирмата си "Дрийм тийм"- Петър Пейчев.

Към "Дрийм тийм прадакшън" са се "родили" и нови фирми - "Дрийм тийм пикчърс", и "Дрийм тийм филмс" ООД, научи "България Днес". В първата от тях като съдружник се е включил Мартин Макариев, съпругът на Луиза Григорова. В първите сезони на "Откраднат живот" тя бе главната героиня - д-р Вяра Добрева.

В управата на "Дрийм тийм филмс" не фигурира името на Любо Нейков. Там са Евтим Милошев, Габриел Георгиев и сценаристът на "Откраднат живот" Иван Спасов. Това е фирмата, която направи едни от най-успешните български ленти през годините - "Дървото на живота", "Пеещите обувки", "Живи комини", "Дяволското гърло" и много други. Любо Нейков пък е основно действащо лице в "Дрийм тийм прадакшън" и отговаря за телевизионни сериала "Столични в повече". "Това обаче не означава, че отговорността му е размита. Напротив - той живо участва във всичко, което се случва с компаниите", споделиха хора от екипа на Нейков.

"Дрийм тийм прадакшънс" е основана през 2006 година от Евтим Милошев и Любомир Нейков. Компанията е утвърден на пазара като лидер в телевизионното производство на филми, публицистични шоута, риалити формати и специализираните предавания. Освен с телевизионни проекти "Дрийм тийм прадакшънс" успешно е реализирала и пет национални турнета на шоуто "Комиците" и театрални проекти, като илюзионния спектакъл "Магията на Ненчо", който се играе на сцената на театър Българска армия и "Скакалци" на Ст.Л. Костов на сцената на Сатиричния театър.

Евтим Милошев и Любо Нейков от години работят заедно, а скандали между двамата не са известни. Телевизионният журналист Милошев си тръгна от "люпилнята за кадри" на Слави Трифонов точно навреме, за да основе в най-точния момент собствената си компания "Дрийм тийм прадакшънс". Фирмата е общо дело на продуцента и актьора Любо Нейков, а до скоро и на сценариста Росен Петров. С него обаче двамата се разделят, след като шоуто му "Нека говорят" пада от ефира на Би Ти Ви.

С напускането на фирмата на Дългия Евтим си взе и един от най-любимите формати на българския зрител "Сървайвър", за да направи сам последните му три сезона. Компанията разработи и суперуспешното шоу "Комиците", в което събра любимците Любо Нейков, Кръстю Лафазанов, Христо Гърбов. Днес те са звезди и в сериала "Столичани в повече". "Дрийм тийм" реши поредицата да е в неразработения у нас жанр драмедия (комедия с драма). В момента се снима поредният сезон на сериала.

За последните няколко години двамата съдружници изкарват милиони, които постоянно влагат в нови продукти. Реализацията на продукциите гълта и сериозни разходи, показват отчетите на фирмата. Според сметките двамата са истински спестовници. Вместо да прахосат парите, те стоят в банкови сметки. По-голяма част от останалите средства са вложени в покупката на дялове в инвестиционен фонд. Към края на 2012 г. тяхната стойност е била над 1,5 млн. лв.

За разлика от "Дрийм тийм" останалите две фирми на Нейков - "Аплауз" и "Съспенс", не развиват никаква дейност.

Румен Гайтански-Вълка е финансовият благодетел на отбора мечта на Евтим Милошев и Любо Нейков "Дрийм тийм". Бизнесменът дал рамо на двамата телевизионери, защото има роднински връзки с единия. Вълка и Милошев са трети братовчеди. Благодарение на кръвната връзка и финансите на Гайтански Евтим намери сили да напусне бившия си шеф Слави Трифонов и да създаде "Комиците", а впоследствие и един от най-гледаните сериали в родния ефир - "Столичани в повече". Евтим се отделя от Дългия след скандал между двамата, докато Милошев е продуцент на тв играта "Вот на доверие". Евтим напуска, Би Ти Ви спира предаването, а Трифонов побеснява, че са му спрели кранчето с приходи. Връзките на Милошев с Вълка лъснаха по време на "Вот на доверие", когато миската Ивайла Бакалова - по онова време половинка на Гайтански, печелеше наред в предаването. Всички се усъмниха, че въпросите са нагласени, а отговорите - предварително заучени от Ивайла. Впоследствие Милошев спря да крие близките си отношения с Гайтански. Двамата дори бяха снимани да седят заедно на една маса на рождения ден на Ивайла през 2007 г. След това Евтим се съюзи с Любо Нейков, който се сбогува със Слави. Тимът Милошев - Нейков събра родни звезди и създаде "Комиците", което до скоро се излъчваше в прайм-тайма на Би Ти Ви. Няколко месеца по-късно Милошев стартира "Сървайвър 2", като нанесе жесток удар на Слави, който продуцира първия сезон на шоуто. Последва нов удар за Дългия - Евтим му отне шефа на сценарния екип Росен Петров. Милошев го изведе на светло и го направи водещ на "Нека говорят".



Още по темата: общо новини по темата: 1871
14.12.2019 »
14.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
26.11.2019 »
предишна страница [ 1/312 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Женски футбол
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: