Бонев: Не съм на себе си! Такъв като Иван няма да се роди!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:52 / 18.01.2019
7861
"Дълбок поклон пред паметта на Иван! Такъв като него няма да се роди", заяви легендата на българския футбол и Локомотив Пловдив Христо Бонев по повод кончината на Иван Вуцов.

"Не съм на себе си. Загубих много близък човек, приятел и съмишленик. Той беше уникален във всяко едно отношение. Като футболисти се засякохме малко, но след това пътищата ни са се преплитали много пъти.

Иван бе човекът, който бе най-близо до мен в кампанията за класиране на Световното първенство през 1998 година. Той поемаше повечето удари, нито веднъж не ме предаде. Мина доста време от тогава и хората едва ли си спомнят колко размирна бе обстановката в националния отбор, а и в българския футбол въобще.

Имаше бойкоти, определени играчи бяха ползвани като маша за силови групировки. Вуцов с много такт и когато трябваше твърдост успяваше да опази национала от външни влияния, за да мога аз по-спокойто да работя с момчетата.

Като директор на БФС при Иван Славков, Иван Вуцов вършеше цялата оперативна работа. И то в най-смутните времена. Негова е голямата заслуга футболът ни да мине през тази епоха. Не е случайно, че след него нямаме класиране за голямо първенство. 

Поднасям моите най-дълбоки съболезнования на Меги, Велислав, Руслан и цялата фамилия Вуцови!", сподели пред "Марица" Зума.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).