ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Българки в потрес, гелът в гърдите им е като този в матраците!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:35 / 31.12.2018Коментари (4)12067
©
Новината, че популярните френски импланти "PIP" водят до появата на изключително рядък, но агресивен вид рак – анапластичния, влуди в буквалния смисъл думата любителите на пищния бюст. Предпразнично лекарските кабинети на мамолозите осъмнаха с дами, които настояват за спешен преглед. Паниката е превзела и ВИП представителките на нежния пол у нас, а популярна фолк звезда направо изпаднала в истерия и заплашвала, че ще съди всички до дупка, в това число и фирмата вносител. 

От 2010 г. насам в страната ни се използват нисък клас импланти, които са пълни с индустриален гел – като този в матраците и лепилото за тапети, вместо медицински. Синтетиката била толкова калпава, че се случвало цици да "избухнат" в самолет и да се получи разкъсване на плънката. Това създавало куп главоболия на силиконките, които след това търсели спешна лекарска помощ. Никой обаче не ги уведомявал какво точно съдържа плънката в гърдите им, за която средно се бръкват с по няколко хиляди лева. 

"Потресена съм! Защо едва сега научавам, че гелът в бюста ми е като този в матрака? И че е въпрос на време да доведе до образуване на тумор. Чукам на дърво да не се стигне до проблем. Първата ми работа в новата година ще е да посетя специалист! Честно казано, разтревожена съм, че съм платила прескъпо за химията в гърдите ми, която може да ме убие. Защо никой не ни предупреди. За десет години два пъти съм ремонтирала бюста си. Първият се наложи по технически причини. Силиконът се разпадна по време на турболенция на полет от София до Лондон.

Усещах болка, а след това в хотела видях, че гърдите ми са придобили неправилна форма. Опипах се и напипвах буци. Как не припаднах в  банята на хотела – не зная. Запазих самообладание и позвъних на лекаря си. Наложи се да се върна в България, за да ме оперират, че да оправят поразията. Една операция, макар и за поставяне на "бомби" не е лека и си носи рисковете на всички други операции. Правят се куп изследвания, за алергии, за ХИВ, за хепатит, консултации с анастезиологи какво ли не още. 

Правих си и втора операция за увеличаване на гърдите. Имплантите имат срок на годност. Когато той изтече – се сменят с нови. Продават се и импланти втора употреба. Не зная дали това е редно и дали е законно. Но имаме ли гаранция, че след като ни упоят, ще ни сложат нещо ново и качествено?! В случая обаче съм потресена от от факта, че признанието за вредния и раководпредизвикващ имплант дойде от бившия топ доставчик на "PIP" за България Седрик Жоакимсман. Как ще постъпи фирмата сега?! Ще ни обезщети ли?!  Ще минат ли всички тези български жени на безплатни медицински прегледи или поне фирмата вносител ще поеме ли разходите за ходене по болниците и евентуалното лечение, ако се налага? Освен това – възниква и още един проблем. Няма нормална жена, която да предпочете да продължава да живее с отровния силикон в гърдите си. Ще се наложи всички да минем отново под ножа. Проблемът тепърва ще се разраства. Вярвам в морала на българските лекари и допускам, че не са знаели какво блъскат в циците", разказва пред репортер на "Уикенд" Дарина Борисова от София. 

През 2010 г. гръмва първият скандал за опасния силикон във Франция. Собственикът на "PIP" Жан Клод Мас е осъден на 4 години затвор. 500 000 жени от цял свят завеждат дела срещу фирмата, която бързо обявява ликвидация. Американската администрация по храните и лекарствата е получила над 400 доклада за предизвикано раково заболяване, като 18 от описаните случай са завършили фатално. В съдебната зала Жан Клод Мас се разкайва за случилото се и обяснява, че е вярвал в качеството на силикона, което било клас 3 – най-високия в бранша. От такъв се изработвали и пейсмейкърите за сърцето. След излежаването на присъдата се оттегля от официално от бизнеса, но имплантите му продължават да "шетат" из Европа, предлагани от друга фирма. Изключително популярни стават в страните от бившия Източен блок. 

По медицински данни у нас 3000 българки разхождат силикон, водещ до анапластичния едроклетъчен лимфом. На голяма част от тях силиконите са представени като "изобретения" от висок клас. Препоръчвани са за избор от водещи специалисти. Същите вредни импланти са продавани в Румъния и Словения. Гаранция за безопасността на използвания силикон е дадена от немската фирма "Тюв", прочута с това, че издава сертификати за качество на водещи немски автомобилни компании и атомни електроцентрали.


Още по темата: общо новини по темата: 1871
14.12.2019 »
14.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
26.11.2019 »
предишна страница [ 1/312 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Ха-ха, някой да ги е карал насила да си слагат импланти? :D
0
 
 
Силиконови мозъци със силиконови цици, какво странно има?!?
+3
 
 
Някой да им е опрял пистолет в челото да си увеличават циците? Да се оправят без да ни занимават с "проблема" си.
+3
 
 
Ми то въпросният силикон не е измислен за тунинг, а за медицинска корекция на необратими физиологични състояния, ама "то детето де да знае" - блъска силикон до дупка и си плаща да го разболеят... :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: