Локо отмъсти на Дунав и вече е на четвъртфинал за Купата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
19:23 / 30.10.2018
9735
Локомотив Пловдив се класира за четвъртфиналите от турнира за Купата на България! Това стана факт, след като черно-белите победиха Дунав с 2:1 в осминафинален двубой, който се игра на градския стадион в Русе. Анте Аралица (64) и Бирсент Карагарен (68) бяха точни за пловдивчани. Почетното попадение за домакините вкара Александър Александров в добавеното време на двубоя.

По този начин "смърфовете" взеха реванш от съперника си за поражението с 0:1 в шампионата, което дойде след несъществуваща дузпа.

Още във 2-ата минута се откри страхотен шанс за Локомотив. Словенският младежки национал Ален Ожболт пробва шут от въздуха, насочвайки топката в долния ляв ъгъл на дунавската врата, но Станислав Антонов се намеси добре и изби в корнер

В 9-ата минута Бирсент Карагарен получи топката в наказателното поле и стреля, но на сантиметри над напречната греда. Малко след това удар от дистанция опита и Анте Аралица, но отново в аут.

Първото по-сериозно положение за Дунав дойде в 19-ата минута, когато домакините получиха право да изпълнят фаул. Изстрелът на Исмаил Иса обаче срещна стената.

В края на полувремето Бирсент Карагарен проби отляво и центрира в пеналта към Буна, който обаче стреля в аут.

В началото на втората част "драконите" упражниха нещо като натиск, като в рамките на няколко минути организираха две опасни атаки. И при двете обаче защитата на пловдивчани се справи.

В 57-ата минута крилото на Локомотив Симеон Райков изпълни точно фаул, но вратарят на Дунав улови топката. Минута по-късно Буна центрира от десния фланг и Симеон Райков засече с глава, но Станислав Антонов отново бе на мястото си и спаси.

Така се стигна до 64-ата минута, когато "смърфовете" предрешиха изхода от двубоя с два бързи гола в рамките на 4 минути. Първо капитанът Димитър Илиев получи топката в наказателното поле и елегантно подаде с гърди към Анте Аралица. Хърватинът отигра хладнокръвно, пращайки топката в мрежата за 0:1.

В 68-ата минута Ален Ожболт подаде към Бирсент Карагарен в малкия пеналт и юношата на Локомотив удвои резултата - 0:2.

В даденото от съдията добавено време Александър Александров успя дя вкара за Дунав - 1:2, като малко след това бе свирен край на двубоя.

Дунав: Станислав Антонов, Преслав Петров, Георги Динков, Красимир Станоев, Бранимир Костадинов, Христо Попадийн, Дерик Менса, Александър Александров, Ахмед Ахмедов, Мухамаду Ндиайе, Исмаил Иса.

Локо (Пд): Мартин Луков, Мустафа Абдулахи, Стивън ЕзеДимитър ВезаловИгор Банович, Абделхаким Буна, Димитър Илиев, Ален Ожболт (87- Елитон Жуниор), Симеон Райков (67- Йосип Томашевич), Анте АралицаБирсент Карагарен (83- Вилим Посинкович).


Виж коментарите (15)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).