ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Недоволство срещу "Стани богат" и водещия заради ето този участник
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:24 / 22.10.2018Коментари (14)137027
©
"Стани богат" и водещият Михаил Билалов подхлъзнаха по много гаден начин един от най-интелигентните участници в популярната игра, откакто тя се излъчва по БНТ. Става въпрос за филолога Илко Сарафски, който достигна до втора сигурна сума, имайки цели два жокера на разположение – "Помощ от публиката" и "50:50". 

Въпросът за 2500 лева беше следният:

"Звездите на герба на футболните екипи означават броя спечелени титли. Кой от отборите не е с четири звезди?"

А. Италия, B. Бразилия, C. Уругвай, D. Германия

Илко първоначално правилно отчете, че Бразилия има пет световни титли. И уточни, че Италия и Германия са с четири. След това обаче също така правилно отбеляза, че Уругвай два пъти е печелил световната титла, посочвайки годините – 1930 и 1950. Именно тук той се заблуди, твърдейки категорично, че С е верният отговор, след което смело го посочи, забравяйки за петте трофея за "селесао".

Билалов обаче не му даде никакви индикации, че греши, а можеше поне да припомни на участника, че разполага с още два жокера. Така, както е постъпвал с много други участници.

След като Илко убедително посочи за верен отговор С, водещият само веднъж го попита дали го маркират. След това с ехидна усмивка каза: " Който си го знае, си го знае!... Грешен отговор!".

Усмивката на Сарафски замръзна, а Билалов доволно отбеляза, че верният отговор е В. – Бразилия.

Откъде дойде заблудата при Илко? Уругвай наистина има само две световни титли. Но защо звездите на фланелките са четири? Две от тях показват спечелените световни купи, а останалите две – олимпийските. "Урусите" ликуват на летните олимпийски игри с трофея през 1924 и 1928 година. Тъй като това става факт преди началото на световните първенства, ФИФА дава разрешение на Уругвай да постави четири звезди на екипа си.

Социалните мрежи заляха с критики и Билалов, и сценаристите на предаването, а същевременно подкрепиха Сарафски. Те се възмущават от това, че водещият буквално си избира на кого да помогне и кого да изреже. Което говори за липсата на един и същи критерий.

"Преди дни на стола на богатството седна една руса мадама – банкерка го раздаваше. Тя се изпоти на доста въпроси, но Билалов елегантно я добута колкото се може по-нагоре. А сега на това момче му разказа играта. Подхлъзна го жестоко. Видя, че Илко има познания. В такъв момент в рамките на позволеното можеш да го подсетиш, че разполага с още жокери", коментират зрители из интернет.

"Може да се каже и друго. Въпросът е малко некоректно зададен. Кой отбор не е с четири звезди? Ами Германия има пет звезди, което означава, че има и четири! Би трябвало да бъде: "Кой отбор не е точно с четири звезди?", пише друг фен на "Стани богат".

"Изглежда не искат знаещите и интелигентни хора да стигнат далеч. Тях ги режат, в случая Илко Сарафски, опасявайки се да не стигнат до последния въпрос и да вземат голямата награда от 100 000 лева", добавят други зрители.

"Не може така! Не е честно! На някои се помага, а на други се подлива вода. Подскажи на момчето, че има още жокери - явен знак, че не е това отговорът. Правилата го позволяват да го подсетиш! И ако участникът продължава да е убеден, чак тогава маркирайте посочения от него отговор", е категоричното мнение на повечето фенове на "Стани богат".

Източник: Блиц


Още по темата: общо новини по темата: 1871
14.12.2019 »
14.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
26.11.2019 »
предишна страница [ 1/312 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Въпроса си имаше отговор сам по себе си! !!!!! След като разбра, че Бразилия имат 5 звезди ,защо аджиба започва да се прави на много акълия ?????? Ето ти отговора. ....Бразилия има 5,значи няма 4 на екипа. ..елементарно Уш учен. ....щом бил такъв значи пръщи от мозък. ....ама не е! Елементарен въпрос за 500 лв.най -много
0
 
 
Социалните мрежи както винаги прецакват всяко хубаво нещо. Глупаците които пишат в тях не осъзнават, че предаването си има политика - отначало помага на играча, а към последните въпроси се стреми да му пречи. Все пак става въпрос за пари и е нормално, ама тия от скапаните соц мрежи преебават всичко хубаво. Дано Стани Богат да оцелее повече, щото рано или късно соц мрежите ще го съсипят барабар с Билалов.
0
 
 
Защо хора без обща култура и с лоши обноски като този (фен) се самоусмиват в национален ефир?
0
 
 
Въпроса няма верен отговор! Звездите на герба на футболните екипи означават броя спечелени титли. Кой от отборите не е с четири звезди? Тъй като "Звездите на герба на футболните екипи" = "броя спечелени титли" то става "Кой от отборите не е с четири броя спечелени титли". Сега въпроса е за какви титли става въпрос. Ако става въпрос за световни, то правилния отговор е "С", но ако става въпрос за всички възможни титли, то няма верен отговор, тъй като всеки отбор има "четири броя спечелени титли", нищо че единия има и пета, това не изключва че има четири.
+2
 
 
Гледах предаването. Въпросът беше зададен подвеждащо, но коректно. "Не е" не означава задължително "по-малко от", въпреки, че признавам и аз веднага започнах да мисля точно в тази посока. Подобни въпроси има във всеки тест за интелигентност. А водещият не е длъжен на никого от участниците, така че сръдни в тази посока са просто смешни... :)
-1
 
 
Аз редовно гледам Стани Богат още от самото начало когато се излъчва по БНТ 1 и го знам още много отдавна от времето когато го водеше Ники Кънчев.Гледах го този участник в това предаване,дето жена му го записа в Стани богат,за да му направи сватбен подарък,ама наистина стигна до втора сигурна сума на 10 въпрос.Аз първоначално мислех,че е Бразилия,защото много добре си спомням,че на екипите на Бразилия няма звезди и не е имало 4 броя и аз ако бях на негово място щях да кажа отговор В Бразилия,обаче преди това щях да използвам жокер,за да не се объркам.А тоя имаше два жокера 50:50 и помощ от публиката,но вместо да използва един от тях бърза да налучква,който отговор му падне без да мисли,че може да е грешен.Ами човече помисли малко повече преди да бързаш да маркираш.То се мисли малко преди да маркираш отговора,трябва ясно и внимателно да прочетеш въпроса и да разсъждаваш по-логически и да разбираш самият въпрос.Или знаеш или не знаеш,или го можеш или не го можеш.Явно 3 жокера не са достатъчни,защото имаше и още допълнителни жокери един от,които беше смяна на въпроса.Но водещият не е виновен,не ги е измислил той въпросите,въпросите ги прави компютъра и той автоматично определя кой е верният отговор и кой е грешен,а работата на водещият е само да задава въпросите,да дава заповед за маркиране и да съобщава кой е отговорът. Така,че на този човек никой не му е виновен,че е сбъркал,той сам си го направи вижда какво става като не внимава и налучква.
+1
 
 
И аз не го харесвам тоя водещ, но не очаквайте в такива моменти да дава жокери и да раздава пари е така..нали и него го натискат от горе да не дава жокери.. "водещият само веднъж го попита дали го маркират" Нелепо е да очаквате нещо по-различно и човечно ,когато става дума за пари и телевизия.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+2
 
 
И аз да бях на "горещия стол", щях да отговоря по същия начин, както отговори и Сарафски. Въпросът беше НЕКОРЕКТНО зададен! - за какви титли ставаше въпрос; и аз също си помислих, че става въпрос за световни титли! Във въпроса трябваше да бъде уточнено за какви титли става дума - световни, олимпийски, а може би и континентални?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Футбол - други
Близки издирват Димитър Малинов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: