Ботев излъга Черно море в мач №100 между двата отбора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
19:05 / 20.10.2018
7141
Ботев (Пд) победи Черно море с 2:1 в шампионатен мач №100 между двата отбора, който се игра на базата в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това бе и трети пореден успех на "канарите" в Първа лига, с който тимът има вече актив от 20 точки и се изкачи на 5-о място във временното класиране. Черно море пък остана с 15 точки на 8-ото място.

Антонио Вутов (22) и Стивън Петков (52) бяха точни за пловдивчани, а Мартин Минчев (72) вкара за варненци.

Още 6-ата минута гостите създадоха чисто голово положение. Благой Макенджиев с дълъг пас намери Радослав Василев, който се измъкна от двамата защитници на Ботев и излезе сам срещу Кайзер, но полският вратар успя да спаси удара и топката излезе в корнер.

В 22-ата минута резултатът бе открит. Тодор Неделев нахлу в пеналта след двойно подаване с Лъчезар Балтанов. Последва опит за пас, но защитникът на "моряците" Мирослав Енчев не се намеси убедително и изпрати топката в краката на Антонио Вутов, който отблизо вкара за 1:0.

Малко по-късно последва нова грешка на Мирослав Енчев, при която топката попадна в Стивън Петков. Той отправи далечен удар, който срещна десния стълб на вратата на Благой Макенджиев.

В 36-ата минута Черно море направи още един пропуск. Мартин Костадинов пусна много добър пас към Радослав Василев, който отправи мощен удар, но Даниел Кайзер изби в корнер.

Малко след началото на второто полувреме Ботев удвои преднината си. Тодор Неделев центрира от корнер в наказателното поле на Черно море, където Джонатан Перейра засече с глава. Топката рикошира в крака на Кристиан Димитров и попадна в Стивън Петков, който с левия крак опъна мрежата за 2:0. Гостите имаха сериозни претенции за засада, но те не бяха уважени от главния съдия Георги Давидов.

В 72-ата минута Черно море направи опит да се върне в мача. Кононго подаде към Мартин Минчев, който финтира Антонио Вутов и от 10-ина метра вкара за 2:1.

Ботев можеше да изпусне победата минута преди края на редовното време, когато след центриране от корнер Аристоте Н'Донгала стреля с глава на сантиметри встрани от вратата на Кайзер.

Ботев - Черно море 2:1

Голмайстори: 1:0 Антонио Вутов (22), 2:0 Стивън Петков (52), 2:1 Мартин Минчев (72)

Ботев: Даниел Кайзер, Филип Филипов, Йордан Минев, Джонатан Перейра, Кристиан Димитров, Лъчезар Балтанов (85- Васил Шопов), Серкан Юсеин (60- Радослав Терзиев), Антонио Вутов (76- Кристиан Добрев), Тодор Неделев, Стивън Петков, Густаво Афонсо.

Черно море: Благой Макенджиев, Юго Канонго, Илиас Хасани, Мирослав Енчев, Мартин Костадинов, Георги Илиев, Васил Панайотов, Мартин Минчев, Патрик Андраде, Мехди Фенуш, Радослав Василев.



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).