ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
7-годишен актьор мечтае да се превъплъти в образа на Левски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:52 / 04.10.2018Коментари (0)3707
©
Най-младият актьор в новата постановка "Драконът“ на големия режисьор Явор Гърдев мечтае да се превъплъти в образа на Васил Левски. 7-годишният Здравко Кънчев бе забелязан за първата си роля на професионална сцена по време на Международния литературен фестивал "Варна Лит“ през месец май.

"Мама ми разказа, че Явор Гърдев е доста добър и много известен режисьор. Когато ме покани за ролята изпитах голямо щастие – че е избрал точно мен!“, признава малкият актьор.

Здравко твърди, че не се притеснява от изявата на сцената на Драматичен театър "Стоян Бъчваров“ и въпреки крехката си възраст подхожда много сериозно към репетициите и образа на Момчето в "Драконът“.

"Другите актьори ме подкрепят, приятели сме“, споделя детето.

Явор Гърдев го открива като един от актьорите на Детска академия “Питър Пан" към Държавен куклен театър – Варна, които на 31 май представиха спектакъла “Снежната кралица", а след него имаха специална среща с именития творец в рамките на фестивала.

"Бях много озадачен. Какво ли щях да си говоря с малките дечица за театър и режисура? Те все пак са от детската градина и най-първите класове на училище. Но притесненията ми много бързо се изпариха, когато в началото на срещата всички тези малки принцове и принцеси налетяха върху мен, започнаха да ми дърпат ушите, косата и дрехите, да ме питат кой ми е любимия цвят и дали обичам да се возя на мотор. Щях да умра от смях. По едно време родителите и ръководителите трябваше да се намесват, да ги откопчат от мен. Всички притеснения отпаднаха, повечето време се борихме по сцената и даже малко си побъбрихме за всякакви неща, които вълнуват детското въображение“, разказва режисьорът.

В "Снежната кралица“ Здравко изпълнявал ролята на Кай и дотогава това била най-голямата постановка, в  която е участвал. Неговите ръководители в ДТА "Питър Пан“ са много щастливи от ролята му в "Драконът“.

"Абсолютно заслужено нашият Кай получи този шанс, защото освен талантлив е и много отговорен и отдаден в изкуството. Той нито веднъж не се оплака, не се разсея. Здравко 15 пъти каза с плам и чувство една и съща реплика на различните момичета в групата, докато изберем неговата Герда. Тогава разбрахме, че това е само началото на един голям талант“, коментира Евгения Василева, един от ръководителите в детската академия.

Здравко ясно помни запознанството си с Явор Гърдев. "След представлението му искахме автографи и аз му поисках, а той ми написа "Чудесен Кай!“. Той е прекрасен човек и много добър режисьор, и аз много го харесвам!“, признава момчето. И макар малко на възраст, то има големи планове за театралната сцена. 7-годишният актьор мечтае силно за ролята  на Васил Левски. 

"Той е най-големият български герой!“, категоричен е Здравко, който иска някой ден да се изяви и в киното – в образа на екшън герой.

"Направи ми особено впечатление с ясния си поглед, точните и непоколебими отговори, които даваше на всякакви въпроси и липсата на каквото и да било сценично напрежение. Справи се много добре с репетициите, ролята му даже нарасна над предварително планирания си смислов и времеви обем, а той самият се превърна в талисман на трупата“, разказва Явор Гърдев.

"Фестивалът "Варна Лит“ е изключително ценен за град Варна, защото интелектуалният живот в морската столица става много по-пъстър и интересен. Той е чудесна провокация за деца, учители, родители и за нас – творците!“, споделя Евгения Василева.


Още по темата: общо новини по темата: 1871
14.12.2019 »
14.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
26.11.2019 »
предишна страница [ 1/312 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Почина патриарх Неофит
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: