ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Валери Симеонов с изключително мощна атака срещу "Господарите", закова ги със 7 въпроса
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:42 / 02.10.2018Коментари (8)15990
©
Вицепремиерът Валери Симеонов атакува остро предаването "Господари на ефира" в разгара на скандала с репортера Димитър Върбанов, който беше уволнен, след като видеозаписи го уличиха, че е манипулирал фактите около свой репортаж. В изявлението си в профила си във Фейсубк Симеонов задава 7 въпроса и изказва съмнение, че от шоуто укриват данъци. Ето какво написа Симеонов в социалната мрежа:

"Вятърът издуха отговорите" (почти по Боб Дилън), или въпроси без отговор

Няколко дни в медиите клокочи недоволство и възмущение от поведението на един репортер на "Господари на ефира“, който използва предаването, за да извърши срамна и грозна манипулация, нямаща нищо общо с обективната журналистика. 

Нямаше да взема отношение към случая, ако в обширно интервю продуцентът на предаването Юлиан Халваджиян (с нежния прякор Джуди) нагло и арогантно не се беше обяснил, упреквайки за гафа всички други, само не и себе си. Според него, "от ръководството на Нова Телевизия действали първосигнално като позвънили на репортера“, "излезли с прибързана позиция“, "медиите подвели обществеността, че репортерът е бит“, моноспектакълът на Върбанов бил "само една глупост“, "ако хората имали акъл в главата си, не би трябвало да загубят доверие в "Господари на ефира““, много хора "станали големи философи“, а "много журналисти са яхнали метлата“. Нито дума за собствена вина, нито дума за извинение, а само мантри, че "служели на истината“!

Няма как като обикновен зрител да не задам няколко въпроса, на които отговорите се носят от вятъра.

1. За първи път ли Върбанов грозно манипулира репортаж и какво би станало, ако нямаше охранителни камери в склада? Какви са критериите за подбор на репортерите в предаването и има ли други такива като Върбанов? Задължително изискване при подбора ли е (1) нестандартна сексуална ориентация, (2) природна наглост и амбициозност, (3) да си подлец и манипулатор, (4) известно ли ви е, че ръководителят подбира изпълнителите по свой образ и подобие? Ако това са критериите, които налага продуцентът на предаването, дали самият той не е такъв? 

2. Защо не е "освободен“ и операторът? В интервюто си Юлиан твърди, че е бил подведен до последно от репортера Митко Върбанов. Не му вярвам. Той ли не знае, че истината винаги е в кадрите? Като колега телевизионер на него ли да обяснявам, че ако те интересува истината за едно събитие, първата ти работа е да прегледаш суровия материал на оператора? И защо фигурата на оператора някак остава извън неговото полезрение? На кадрите на охранителната камера се вижда театралната манипулация на точно толкова виновния, колкото и репортера, оператор. Ако бе поискал кадрите, би ги получил по интернет за броени минути, при това нередактирани. Сигурен съм, че това е направено, но е извършен опит да покриване на истината. Защо нищо не се случва с оператора, който е съучастник в деянието? Защо и той не е "освободен“ (явно уволнен не може да бъде, поради липса на трудови правоотношения)? 

3. В какви трудови правоотношения са репортерите и операторите на високобюджетното предаване "Господари на ефира“? Имат ли трудови договори, имат ли социални осигуровки или им се плаща "на ръка“ за всяка "бомба“? Впечатли ме, че навсякъде се говори, че репортерът е освободен, а не уволнен. Освобождава се човек, който не е на трудов договор, което подсказва за укриване на данъци и осигуровки.

4. Защо от предаването твърдят, че термините "жестоко пребит“ и "тежък побой“ са измислени от другите медии и сайтове, а те никога не са го казвали? Дори да е така, не е ли морално задължение при изнасяне на неверни факти, една почтена медия да ги оспори публично? Дори, когато се отнася за нейни репортери.

5. При такъв екип, колко души е "изгорило“ "Господари на ефира“ със скалъпени пошли обвинения и очерняне на лични и фирмени репутации, включително и на политици? Не се ли превърна това предаване в трибуна за оплюване с палячовски провиквания, дърварски карикатури със закачени към тях лица и приписване на всички недостатъци на човешкия характер без връзка с действителността? Именно това се случи и в петък вечерта, когато политици бяха наричани "магаре“, "муле“ и "кон“, а на главите на недодяланите карикатури бяха поставяни кофи и нощни гърнета – няма що, изключително високо ниво на интелигентен хумор и сатира.

6. Защо ръководството на Нова Телевизия бездейства? Какво означава, че се "разграничават“? По Закона за радио и телевизия, за тази манипулация солидарно вина носи и разпространителят? Става въпрос за разпространяване на лъжа и манипулация в милиони български домове? Коя уважаваща себе си телевизия ще продължи да плаща, за да бъдат манипулирани зрителите им? 

7. Къде е СЕМ? Или "Господари на ефира“ не е лъжица за техните усти? Както и "Шоуто на Слави“, впрочем?

Докога с манипулации, крясъци, подвиквания, дебелашки шеги и порно балет ще ни внушават ежедневен нихилизъм, че България е "уникална държава“ и едва ли не, най-доброто, което всеки човек може да направи, е да я напусне? 

Докога нагло, самодоволно, хора без грам морал ще претендират да са единствените блюстители на истината и кръстоносци на справедливостта? 

В интервюто си Юлиан казва "Нашата философия е една, на повечето медии е друга“. Не, Юлиане, вашата философия е "друга“. Философията на скункса. Философията на подлостта, безсрамието и лъжата!

Без уважение,

Валери Симеонов


Още по темата: общо новини по темата: 1871
14.12.2019 »
14.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
26.11.2019 »
предишна страница [ 1/312 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Ако това е точен цитат от Валери Симеонов,ужас!!!Първо е написано ,като есе на осмокласник.Второ някои от въпросите са смешни,ако бяха реторични щях да се съглася,но уж са останали без отговор.И трето,защо казвали,че е "освободен",това било термин за човек,който не е на трудов договор,това ме съсипа,и дали цялото предаване си плащали осигуровките.....ужасТ,този човек би трбвало да познава закона,все пак той го гласува.По чл.328 от КТ има ред причини,за които може да бъде "освободен" даден работник.Цялото писмо,е като писано от жизофриник.
0
 
 
Валери, защо не попита преди 20-25 години "Къде е СЕМ (или както се е наричал тогава този "орган")? Защото ти по онова време разпространяваше из Бургаско нелегална кабелна телевизия, която по-късно прерасна в частна телевизия СКАТ, от която се пръкнаха "най-патриотичните" партии АТАКА и НФСБ!
+3
 
 
Валери Симеонов е назначен от сараите, нова тв също. Той е същия депесарски помияр, проверява за шум едни заведения, а други не ги проверява.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Женски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: