Ботев помечта до 2:0 срещу Лудогорец, но допусна нелеп обрат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
21:51 / 23.09.2018
12800
Ботев (Пд) поведе на Лудогорец с 2:0, но изпусна победата и загуби с 2:3 в мач от 9-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Серкан Юсеин (8) и Тодор Неделев (14) се разписаха за домакините, а Козмин Моци (58-дузпа), Мей Махлангу (63) и Марселиньо (89) бяха точни за гостите.

По този начин "канарите" прекъснаха серията си от два поредни мача без отбелязан гол, но останаха с актив от 11 точки.

Ботев шокира съперника си с два бързи гола още до 14-ата минута. В 8-ата минута Серкан Юсеин откри резултата след индивидуален рейд. Халфът напредна отляво, излъга Антон Недялков, а след това Козмин Моци се подхлъзна. Последва удар с десния крак, който не остави шансове на вратаря Ренан - 1:0.

Малко след това жълто-черните получиха фаул след грубо влизане на Светослав Дяков. Отбраната на Лудогорец очакваше центриране, но Тодор Неделев опита директен изстрел, който свари неподготвен бразилския страж на гостите за 2:0.

Четвърт час по-късно пловдивчани имаха претенции за втори жълт картон на Кешеру, но съдията Ивайло Стоянов не посмя да го изгони.

В 57-ата минута Лудогорец се върна в мача. Сисиньо навлезе в пеналта, където бе съборен от Густаво Афонсо и реферът отсъди дузпа. Козмин Моци бе точен от бялата точка за 2:1.

Пет минути след това Лудогорец стигна до равенство. Влезлият на смяна Джоди Лукоки проби по дясното крило и центрира към другата резерва Мей Махлангу, който засече с глава за 2:2.

В 71-ата минута "канарите" пропуснаха идеален шанс за трети гол. Тодор Неделев проби отдясно в наказателното поле и шутира силно, но в последния момент Антон Недялков протегна крак, колкото да отклони топката в корнер.

Така се стигна до 89-ата минута на мача, когато Лудогорец стигна до пълен обрат в резултата. Марселиньо бе оставен свободен в малкия пеналт с гръб към голлинията и с пета прати топката в мрежата. Домакините претендираха за засада, но Йордан Минев я покриваше.

Ботев игра в състав:

Даниел Кайзер, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Костадин НичевЙордан МиневРадослав Терзиев, Серкан Юсеин, Тодор Неделев, Антонио Вутов (75- Лъчезар Балтанов), Густаво Афонсо (66- Стивън Петков), Диого Кампос (82- Васил Шопов).



Виж коментарите (13)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).