Лаута отново непревземаема крепост! Локо нанесе първа загуба на Левски!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
21:53 / 16.09.2018
13463
Локомотив Пловдив победи Левски с 1:0 в героичен двубой от 8-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадиона в Лаута, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Точен за домакините бе хърватинът Анте Аралица в 14-ата минута.

По този начин черно-белите нанесоха първо поражение на "сините" от началото на сезона и вече заемат 5-о място в класирането с актив от 13 точки. "Смърфовете" спазиха традицията от последните няколко години да не губят от Левски на Лаута, като са в серия от 6 поредни такива срещи, в които активът им е 3 победи и 3 равенства, показа справка на Plovdiv24.bg.

Първата интересна ситуация в мача бе в 13-ата минута, когато футболистите на Локомотив претендираха за дузпа. Анте Аралица овладя и отправи удар към вратата, а топката се удари в ръката на Холмар Ейолфсон, но съдията Станислав Тодоров прецени, че няма нарушение на правилата.

Минута по-късно Локо откри резултата. Това стана след брилянтно центриране на Парвиз Умарбаев към наказателното поле, където Анте Аралица засече с глава и прати топката в долния десен ъгъл на вратаря Мартин Полачек за 1:0.

В 21-ата минута Игор Банович получи контузия и в игра за черно-белите се появи Димитър Илиев. В следващиге минути футболистите на Левски създадоха няколко опасни атаки, но до удар, застрашаващ Мартин Луков, така и не се стигна.

В 56-ата минута капитанът Бирсент Карагарен направи опасен пробив, като стигна до аутлинията и опита да подаде към голмайстора Анте Аралица, но без успех.

През последните 20-ина минути от мача се игра предимно в наказателното поле на "смърфовете", които успяха геройски да удържат на натиска.

В 83-ата минута бившият играч на Локо Аймен Белаид удари без топка в наказателното поле Анте Аралица, но ситуацията отново бе подмината от съдийската бригада.

Локо игра в състав:

Мартин Луков, Милош Петрович, Асен Георгиев, Стивън Езе, Йосип Томашевич, Игор Банович (24- Димитър Илиев), Янко Ангелов (88- Вилим Посинкович), Парвиз Умарбаев (62- Елитон Жуниор), Абделхаким Буна, Бирсент Карагарен, Анте Аралица.



Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).