Пловдивски тим е шампионът на България по минифутбол за 2018 година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:53 / 04.06.2018
4633
Пловдивският КЦМ 2000 Груп е новият Шампион на България по минифутбол, след като се наложи категорично на финала на Winbet Шампионска лига 2017/2018 над отбора на Лев инс. Тъмно-сините победиха със 7:3 столичани, като по този начин стават вторият клуб от града под тепетата, вдигал шампиоската титла на страната. Преди това титлата в два поредни сезона бе печелил и отборът на ВИП Дент (Пловдив) през 2013 и 2014 година.

Срещата започна с проливен дъжд, който премина в дъжд от голове, предизвикан от мощната игра на пловдивчани в началото на срещата. Още не бяха минали 15 минути и КЦМ поведе с 3:0, след голове на Праматаров, Генев и Сердарски. Лев инс се окопитиха и върнаха едно попадение чрез Димитър Александров - Меси, но в края на полувремето Джонджуров върна преднината от 3 гола. 

След почивакта Лев инс вдигна оборотите, но стабилната игра в защита на Праматаров и Филипов, както и феноменалните намеси на Данчев на вратата на КЦМ, спря порива на столичани. Александров пропиля над 3 чисити положения за гол, а вместо това Джонджуров направи резултата 5:1 за пловдвичани. Лев инс не се отказаха да променят нещата, но до края на мача се започна една размяна на голове, в която се оформи крайното 7:3 за КЦМ 2000 Груп.

Димитър Александров вкара нови два гола, с които си спечли приза за голмайстор на Шампионската лига. За пловдивчани се разписаха вратарят Емил Данчев и ветеранът Александър Стойчев - Легендата.

В спора за бронзовите медали, столичното дерби спечели Малки Страсти, побеждавайки Актив комерс с 6:4.

Две индивидуални награди тръгнаха в посока Пловдив - за най-добър вратар бе избран Емил Данчев, а приза за най-добър играч на турнира грабна Димитър Джонджуров.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 14


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).