Две много интересни и познати опции за подсилване защитата на Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:32 / 26.05.2018
6593
Ботев (Пд) може да подсили отбраната си за следващия сезон с две интересни имена, които вече са обличали жълто-черната фланелка. Опции пред треньора Николай Киров са централните защитници Апостол Попов и Костадин Гаджалов, твърди "Тема спорт".

В момента "канарите" разполага само с Димитър Пиргов и Радослав Терзиев за този пост.

Попов и Гаджалов вече са свободни агенти. Костадин напусна елитния шотландски ФК Дънди. Договорът на 28-годишния защитник няма да бъде подновен.

Бранителят, който е юноша на Ботев, но е играл и в другия пловдивски тим Локомотив, бе привлечен от Дънди през зимата на 2015 година. Той записа 43 мача с два гола за шотландския тим. Гаджалов пропусна голяма част от последната кампания заради травма на прасеца, а през февруари беше преотстъпен за един месец на втородивизионния Брикин Сити, за който изигра единствените си два мача през сезона.

34-годишният Апостол Попов пък не получи нов контракт с румънския Университатя Крайова, където премина през лятото на 2015-а. Той има година и половина зад гърба си в Ботев Пловдив. От януари 2008 до лятото на 2009 година записва 40 мача и 1 гол за жълто-черните. Последваха четири сезона в ЦСКА, преди да продължи в Румъния.

Киров обаче има още един вариант за ариергарда, който е под №1. Става въпрос за играч от чужбина. До дни с Ботев трябва да подпише с Васил Шопов от Дунав Русе. "Канарчетата" започват подготовка на 11 юни, като ще бъдат на лагер във Велинград.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).