Голямо шоу край Пловдив в автомобилния шампионат за издръжливост

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:28 / 21.05.2018
4440
Два различни отбора спечелиха победите в двете състезания от първия кръг от Българския шампионат за издръжливост с автомобили. Домакин на първия кръг за годината бе писта "Дракон“ край пловдивското село Калояново.

Първата дисциплина, в която състезателите премериха сили, бе едночасовата Endurance Sprint, а малко по-късно се проведе и двучасовата надпревата Endurance.

Победител в първата надпревара, с направени 49 обиколки на трасето, стана отборът на Top Drift, който стартира от полпозишън. Втори и трети завършиха двата автомобила на отбора на Rocket Motorsport, които допълниха местата на почетната стълбичка.

Двучасовата надпревара Endurance бе спечелена от отбора на Rocket Motorsport, състезаващ се с автомобил BMW. На второ място завършиха другите претенденти за победата в тази надпревара – отборът на Top Drift, чийто автомобил получи повреда с горивната система и отпадна час след старта на надпреварата. В клас туристически автомобили победата спечели тимът на Scruboff Garage с автомобил Mazda MX5.

Следващите състезания от националния шампионат за издръжливост с автомобили ще се проведат на 29-30 септември и 27-28 октомври.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).