БФС пита Ботев (Пд) за дублиращ отбор във Втора лига

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
09:54 / 19.04.2018
6914
БФС твърдо е решил да въведе нов формат на Втора лига от следващия сезон. Почти сигурно броят на тимовете във втория ни ешелон ще бъде увеличен до 20. Остава това да бъде обсъдено и официализирано на следващия Изпълком, който се очаква да е след около месец.

Основната дилема е дали да е една група от 20 отбора или две по 10 - Западна и Източна, за да се намалят разходите на клубовете около пътуванията им из страната. Така освен четирите победителя в Третите лиги още няколко аматьорски клуба се очаква да получат покани за участие. Сред тях са Севлиево и Спартак Варна.

На първите вече е било съобщено от Зоналния съвет във Велико Търново за съществуващата вероятност, като е бил обсъден най-вече финансовият въпрос. През лятото пък стадионът на соколите ще бъде основно ремонтиран от държавата и не е изключено варненци също да станат част от Втора лига за 100-годиш-нината си, която е в края на август. Хебър Пазарджик, който в момента е на три точки зад лидера на Югозапад ФК ЦСКА 1948, също се очаква да получи покана.

БФС е питал и някой от тимовете в елита за евентуално създаване на дублиращи отбори. Сред опциите са Левски, Берое и Ботев Пловдив. Преди време от "Герена" имаха подобно намерение. В момента с втори тим във втория ни ешелон е само Лудогорец. Преди два сезона такива имаха още Литекс и ЦСКА. Развитие по въпроса с промените във Втора лига се очаква да има в началото на месец май, пише в днешния си брой "Тема спорт". За последно през сезон 2011/12 имаше две Б групи - Източна и Западна."


Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).