Зехтински припомни как получи капитанската лента на Байерн

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:38 / 01.04.2018
5962
Легендарният халф на Ботев (Пловдив) Петър Зехтински направи любопитен коментар по адрес на грандовете на родния футбол Левски и ЦСКА. Той разказа и как бившият капитан на Байерн (Мюнхен) Клаус Аугенталер му е подарил своята капитанска лента. 

"Ако едно време предаваха всички мачове по телевизията, както е сега, щеше да бъде съвсем друга обстановка. Повече няма да коментирам. Левски и ЦСКА обираха каймака от България. Бяха много силни и дори да станеш трети по онова време, беше голяма чест", каза Зико. 

"След мача с Байерн през 1984 година техният капитан Клаус Аугенталер ми подари капитанската си лента - еластична, на цвят бяло и зелено, красива. Как се стигна до този жест ли? Извеждам аз като капитан нашия отбор, а капитанската ми лента бе от лейкопласт. Само че той върху жълто-черната ми фланелка не личи и главният съдия Паоло Казарин от Италия сочи лентата ми и вика: "Но, но…". В суматохата виждам един от отрядниците, които охраняваха стадиона, с червена лента на ръката и му казвам: "Дай бързо лентата". А тя една дълга, онзи се позабави, когато започна да ми я слага. Германците се захилиха, но после ми подариха тяхната", добави Зехтински пред колегите от "24 часа".


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).