ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
БНТ, БНР, BTV и NOVA: Защо ще ни съдят?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:56 / 10.10.2017Коментари (5)16330
Трите големи национални телевизии - БНТ, Би Ти Ви и Нова тв, и Българското национално радио (БНР) все още не са наясно защо вицепремиерът Валери Симеонов ще ги съди. След като той обяви пред друга телевизия - "България он еър", вчера сутринта, че започва да води дела срещу тях, "24 часа" потърси за коментар шефовете на споменатите за съд медии.

"Нямам честта да знам за какво ще ни съди, ще изчакам да разбера", каза генералният директор на БНТ Константин Каменаров. По думите му ответникът в едно дело трябва да получи документи, от които да разбере какво се иска от него. Според Каменаров всеки е в правото си да заведе дело, има закони и всеки човек и институция трябва да се придържат към тях. 

"Нашата работа и функция е да информираме и да отразяваме това, което се случва. Затова претендираме да сме достоверни и обективни и не си позволяваме да вземаме ничия страна", каза Каменаров.

В същия дух е и мнението на генералния директор на БНР Александър Велев, според когото "не може да се иска извинение за това, че си вършим работата". "Не знаем защо ще има дело срещу нас. Не сме получавали нищо, а дело на практика се води за конкретни неща."

Същевременно ръководството на БНР публикува изявление, в което се казва: "Ръководството на БНР не вижда никаква причина да поднася извинения за това, че радиото изпълнява задълженията си на обществена медия.

Позицията е по повод ултиматума, който вицепремиерът Валери Симеонов даде на националните медии, сред които и общественото радио, да получи извинение за начина, по който беше отразено участието му в Нова телевизия преди няколко дни, пише "24 часа".

Ръководството на БНР изцяло подкрепя журналистите в медията и категорично отхвърля всякакви заплахи и опити за оказване на пряк или косвен натиск върху тях в изпълнение на професионалното им право и задължение да водят диалог, да задават въпроси и да очакват отговори в интерес на българското общество."

И Би Ти Ви подготвя официален отговор до вицепремиера, който се пише от юридическия отдел на телевизията. В него ще бъде споменато, че на Симеонов му е било дадено право на отговор в репортажа на Би Ти Ви.

"Не разбирам за клевета или обида иска да ни съди Валери Симеонов. Той може да ни съди за каквото пожелае, това е негово право. Друг е въпросът дали има юридически издържани аргументи. Ние сме си свършили работата, като обективно и безпристрастно сме представили всички факти и от едната, и от другата страна. Ако някой се е почувствал обиден, има пълното право да се обърне към българския съд", каза Венелин Петков, който е директор на дирекция "Новини, актуални предавания и спорт" в "Би Ти Ви Медия груп".

"Нямаме намерение да се извиняваме на никого Няма за какво", каза Силва Зурлева, член на Борда на директорите на "Нова Броудкастинг груп". По думите ѝ Валери Симеонов може да ги съди за каквото си иска. "В писмото, изпратено от Министерския съвет, той казва какви са доводите му. В нашата позиция пък ние написахме, че заставаме зад журналистите. За мен случаят е приключил", допълни Зурлева.



Още по темата: общо новини по темата: 543
09.04.2019 »
05.01.2019 »
28.09.2018 »
24.09.2018 »
02.08.2018 »
01.08.2018 »
предишна страница [ 1/91 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Къде се е чуло и видяло политиците вместо да работят за благото на народа и да се стремят хората да живеят по-добре, да обикалят по телевизия, радио и курорти и да се занимават с битовизми ? Къде се е чуло и видяло политици да заплашват така нагло журналисти... Валери, смешен си. Отивай да работиш, вместо да се чудиш къде да си загубиш времето.
0
 
 
Затова в класациите сме на последно място по свобода на словото.Щото са ни много независими и честни медиите...шайка платени селяндури с дипломи по дЖурналистика!
+1
 
 
Напълно заслужавате да ви осъдят? И без това само лъжи и турски сериали ни пробутвате, барабар с простотиите "биг брадър""фермата" и прочие. Това вашето въобще не е свобода на словото, а нагло омерзостяване!
+1
 
 
То по времето на Т. Живков нямаше такава ценцура!!! А УЖ "демокрация" и "свобода" на словото???!!!
0
 
 
да ви съдят :) ..... че кой е достатъчно глупав да рита пробита торба с фъшкии :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Почина патриарх Неофит
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: