Принуждават Академик да плати 12 000 лева заради необмислено правило

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:22 / 14.09.2017
1701
Пловдивският Академик Бултекс 99 най-вероятно ще трябва да заплати глоба от 12 000 лева. Причината е, че отборът не успя да сформира тим за участие в баскетболната "А" група, а последният срок за подаване на заявка е утре.

Така е по новото правило, наложено от Българската федерация по баскетбол. То обаче бе гласувано едва това лято и не осигури на тима достатъчно време да подготви отбор.

Дългата пауза от 18 години извън елитния баскетбол все пак дава отражение и клубът все още не разполага с достатъчно кадри от юноши старша възраст, които да сформират боеспособен тим за А група.

Налице са надеждни гарнитури при 14-годишните и 16-годишните, но няма достатъчно ресурси при по-големите. В такъв случай, за да се направи втори тим, ще са необходими допълнителни средства, с които клубът не разполага.

Припомняме, че според въпросното правило всеки отбор трябва да има тим в "А" група, ако иска да картотекира четирима чужденци в мъжкия си състав. Ако няма отбор във втория ешeлон - трябва да заплати 12 000 лева глоба.

В Академик Бултекс 99 чужденците са точно четирима - американците Шакир Смит, Робърт Дейвис и Мануел Джонсън, и сенегалецът Маодо Нгурайн. Те са необходими на пловдивския тим, който в предстоящия сезон ще се състезава на два фронта - във вътрешния шампионат и в Балканската лига и в един голям период от време ще играе в цикъл сряда-събота.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 20
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).