Какво става с Ботев? Трета поредна загуба в Коматево!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (48)
20:37 / 18.08.2017
11790
Ботев (Пд) загуби от Черно море с 1:2 в мач от 6-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата на "канарчетата" в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Марек Кузма (22) и Орлин Старокин (35) се разписаха за варненци, а точен за домакините бе новото попълнение Стивън Петков (69).

По този начин жълто-черните продължиха ужасната си серия от началото на сезона, записвайки трето поредно поражение пред собствена публика.

Ботев остана на 12-о място във временното класиране с актив от 4 точки.

"Канарчетата" започнаха много добре двубоя и до първите 20-ина минути създадоха няколко опасни голови положения. Те обаче бяха изпуснати от Крум Стоянов, Тодор Неделев, Фелипе Бризола и Фернандо Виана.

"Моряците" на свой ред се събудиха от първоначалния шок и успяха да нацелят страничния стълб на вратата на Иван Чворович в 20-ата минута. Това стана след извеждас пас на Георги Илиев към Марек Кузма, който на празна врата не успя да прати топката в мрежата.

Все пак Кузма се реваншира за пропуска си 3 минути по-късно. Томбак напредна по фланга и пусна пас към Атанас Зехиров. Той отправи директен удар, а Иван Чворович не се намеси добре. Топката попадна в Кузма и той на празна врата откри резултата - 0:1.

В 35-ата минута Черно море удвои преднината си с помощта на бившите "канарчета" Мариян Огнянов и Орлин Старокин. Огнянов получи хубав пас по левия фланг и центрира на далечна греда, където Старокин засече с глава за 0:2.

През втората част в игра се появиха двете нови имена в състава на Ботев - Дуде Ндогнала и Стивън Петков. Вторият се разписа още при дебюта си, като това стана в 69-ата минута. Крум Стоянов центрира от левия фланг, топката премина покрай няколко футболисти в пеналта, а Петков бе най-съобразителен и я засече с глава в мрежата - 1:2.

Последва тотален натиск пред вратата на зелено-белите, но до изравнителен гол така и не се стигна.

Веднага след края на срещата фенове и футболисти останаха да се снимат с двата спечелени трофея в клубния магазин на базата в Коматево.

Ботев: Иван Чворович, Йордан Минев, Пламен Димов, Виктор Генев, Крум Стоянов, Алваро Юлиано (46- Дуде Ндонгала), Фелипе Бризола, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Фернандо Виана, Тони Тасев (57- Стивън Петков).

Черно море: Емил Михайлов, Ондрей Сукуп, Ертан Томбак (60- Стефан Станчев), Александър Александров, Атанас Зехиров (77- Иван Коконов), Орлин СтарокинГеорги Илиев, Мариян Огнянов, Александър Цветков, Илиас Хасани, Марек Кузма.



Виж коментарите (48)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).