Видео: Ботев почна със загуба от тима на Наджи Шенсой

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
19:46 / 18.06.2017
7767
Ботев Пловдив загуби от македонския Пелистер (Битоля) с 0:1 първата си контрола от началото на подготовката. Спарингът се игра на стадиона в Разлог.

Отборът от западната ни съседка е потенциален съперник на жълто-черните в първия предварителен кръг на Лига Европа. Треньор на Пелистер пък е добре познатият у нас Наджи Шенсой, който бе начело и на градския съперник Локомотив през 2010 година.

Единственото попадение падна в 80-ата минута и бе дело на Матей Цветановски.

През първото полувреме "канарчетата" бяха по-добрият отбор на терена и имаха няколко отлични възможности да открият резултата.

Още в 7-ата Лъчезар Балтанов бе изведен на стрелкова позиция в наказателното поле, но вратарят на македонците отрази удара на капитана.

В 21-ата Тодор Неделев получи пас от Йордан Минев и стреля мощно, но отново стражът на противника реагира добре и отрази удара.

Шест минути по-късно пак вратарят на Пелистер се прояви след опасен шут от фаул на Тодор Неделев.

Удари на Тасев и Тодор Неделев профучаха край гредите, а опит на Омар Косоко бе блокиран и така въпреки по-активните си действия пловдивчани не успяха да материализират игровото си превъзходство.

В самия край на полувремето Пелистер също можеше да отбележи след центиране от свободен удар, но топката мина встрани от вратата.

На почивката Николай Киров направи 7 промени. Даниел Кайзер замени Иван Чворович на вратата, Кристиан Димитров зае мястото на Пламен Димов в центъра на защитата, а Лазар Марин това на Йордан Минев като ляв бек.

Серкан Юсеин и Алваро Юлиано влязоха на позициите на Лъчезар Балтанов и Меледже, Крум Стоянов заигра като ляв външен халф. Тасев отстъпи мястото си на Исмет Рамадан, а на терена останаха само Цветомир Панов, Виктор Генев, Тодор Неделев и Фелипе Бризола.

През второто полувреме македонците изравниха играта и пловдивчани нямаха добри голови шансове. В 80-ата минута след грешка в "жълто-черната" отбрана младият нападател на Пелистер Матей Цветановски се озова очи в очи с Кайзер и с удар покрай вратаря вкара единствения гол в мача за 0:1.

В заключителните минути тимът от град Битоля пропусна да удвои резултата и така "канарчетата" записаха загуба в първата от трите си предсезонни контроли.

Ботев игра в състав:

Иван Чворович (46- Даниел Кайзер), Йордан Минев (46- Лазар Марин), Виктор Генев, Пламен Димов (46- Кристиан Димитров), Цветомир Панов, Лъчезар Балтанов (46- Серкан Юсеин), Меледже Омнибес (46- Крум Стоянов), Фелипе Бризола (61- Радослав Апостолов), Тони Тасев (46- Алваро Юлиано), Тодор Неделев, Омар Косоко (46- Исмет Рамадан).

Репортаж от мача гледайте в прикаченото видео!




Виж коментарите (17)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).