Петима от Локо свидетелстват в съда за черно тото, антимафиоти ровили в жилищата им

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
10:53 / 04.05.2017
5571
Трима настоящи и двама бивши футболисти на Локомотив Пловдив ще свидетелстват на 19 май пред съда по делото за черно тото. Това са капитанът Мартин Камбуров, играещият помощник-треньор Александър Тунчев, Кирил Котев, бившият капитан Здравко Лазаров - Електричката и Йордан Тодоров.

Обвиняеми са бившият треньор на Любимец Красимир Мечев и помощникът му Анатоли Тонов заради работата им през сезон 2013-2014, когато отборът играе в "А" група. Според прокуратурата целта им е била клубът да губи мачове, а треньорите чрез залагания на резултати да печелят от хазартни игри.

Това става ясно от обвинителния акт срещу Мечев и Тонов, който е подписан от спец-прокурор Детелина Ганчева. Делото е вече в спецсъда и ще се решава от съдия Иво Хинов, пише novsport.com.

В началото на разследването прокуратурата повдигнала обвинения на още двама - на президента на Любимец Атанас Сталев и на шофьора му Павел Костадинов. Делото срещу тях обаче е прекратено през ноември м.г. по липса на доказателства за извършено престъпление.

Разследването за т.нар. черно тото започва през 2014 г. в ГДБОП след сигнали на БФС, които съдържат информация за измами при залагания. В книжата имало и рапорти на съдии и доклади на делегати.

От спецобвинението казват, че нагласените мачове на Любимец са над 10. В обвинителния акт под съмнение са поставени срещи на отбора с Левски, Нефтохимик, Черноморец (Бургас), Пирин (Гоце Делчев), Лудогорец, Литекс, Черно море, Берое, Локомотив (Пловдив) и ЦСКА.

Всички те са играни в пролетния полусезон на първенството през 2014 г.

За да хванат хазартните далавери, спецполицаите слагат бръмбари в съблекалните на няколко стадиона.

Освен на този в Любимец, подслушвателни устройства има и в Пловдив и София. Според защитата на подсъдимите в СРС-тата се чувал само шум от течаща вода от душовете в съблекалните.

По време на разследването показания дават най-вече футболисти. Сред по-известните имена са играчите от Локомотив (Пловдив) - Кирил Котев, Здравко Лазаров, Йордан Тодоров, Александър Тунчев и Мартин Камбуров. Точно те ще свидетелстват и пред съда на 19 май.

Антимафиоти ровят за доказателства в две от колите на Мартин Камбуров - беемве и фолксваген голф. Претърсван е и апартаментът му в Пловдив. Разследващите влизат и в жилищата на Кирил Котев и Александър Тунчев. Те обаче не са подведени под наказателна отговорност.



Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).