Четирима пловдивчани с бронз от Световната купа по аеробика

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:42 / 24.04.2017
1454
Българският национален отбор по спортна аеробика спечели бронзов медал от турнира за Световната купа "Сузуки Къп 2017", който приключи в японската столица Токио.

Българският тим в състав Ана-Мария Стоилова, Дарина Пашова,Ивелина Лукаки, Антонио Папазов (четиримата са състезатели от СК "Аеробика-АМД Пловдив) и Тихомир Баротев (СК "Виолена" Хасково) завърши на трето място във финала на надпреварата в категория "Групи".

Това е огромен успех и блестящо завръщане на българската спортна аеробика във възрастова група "Мъже и жени". И петимата състезатели са носители на световни и европейски титли във възрастова група 15-17 години, но започнаха да работят заедно в този състав едва от 6 месеца.

Място сред първите 8 във финалите намериха още:

Антонио Папазов - 6 място в категория "Индивидуално мъже"
Тихомир Баротев - 7 място в категория "Индивидуално мъже"
Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов - 7 място в категория "Смесени двойки".

Да подкрепят националния отбор в залата в Токио бяха дошли и извънредният и пълномощен посланик на България в Япония г-н Борислав Костов, заедно с други представители на българското посолство в Токио, които оказаха и неоценима помощ на Съюза по аеробика при пребиваването на отбора в японската столица.

След Държавното първенство, което ще се проведе от 11 до 13 май в Боровец, на отбора предстои участие в следващия Кръг от Световна купа в Кантанхеде, Португалия в края на месец май.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).