Ботев с класически успех над Славия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
19:19 / 22.04.2017
7548
Ботев (Пд) победи Славия с 3:0 като гост в мач от 3-ия кръг на Група А - втора осмица, който се игра на националния стадион "Васил Левски" в София. Омар Косоко (34, 53) и Антонио Вутов (44) се разписаха за жълто-черните.

По този начин пловдивчани почти си гарантираха участие в полуфиналните плейофи от втората осмица, тъй като 3 кръга преди края преднината им пред Славия е 7 точки. Това означава, че дори равенство в последния мач в Коматево срещу белите ще е достатъчно на "канарчетата" да заемат първо или второ място в групата.

Първият точен удар в мача към една от двете врати бе за Славия в 22-ата минута. Отправи го Сердер Сердеров, но топката не затрудни вратаря на Ботев Иван Чворович.

Четири минути по-късно жълто-черните пропуснаха отлично положение. Лазар Марин центрира в наказателното поле, където Радослав Терзиев засече с глава, насочвайки топката под напречната греда. Стражът на домакините Георги Петков обаче изби акробатично в корнер.

В 34-ата минута Ботев откри резултата. Тодор Неделев опита силен удар с левия крак от границата на наказателното поле, а Георги Петков изби. Рикоширалата топка бе овладяна от Омар Косоко и той направи добавка с левия крак за 0:1.

Минута преди края на първото полувреме Антонио Вутов удвои преднината на жълто-черните. Това стана след груба грешка на Георги Пашов, който не успя да изчисти добре една топка. Тя попадна във Вутов, който навърза няколко защитници на Славия в наказателното пое и от близо опъна мрежата за 0:2.

В 53-ата минута Ботев съвсем уби интригата в мача с трети гол. Фелипе Бризола пусна чудесен пас към Омар Косоко, който с един финт преодоля Стефан Велков и с плътен шут прати топката в долния десен ъгъл на противниковата врата за 0:3.

В 77-ата минута Омар Косоко можеше да отбележи своя хеттрик, но Георги Петков успя да избие и да предотврати четвърти гол в мрежата си.

Ботев игра в състав:

Иван Чворович, Радослав Апостолов, Радослав Терзиев, Виктор Генев, Лазар Марин, Меледже Омнибес, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев (86- Борис Тютюков), Фелипе Бризола (81- Милко Георгиев), Омар Косоко, Антонио Вутов (74- Серкан Юсеин).





Виж коментарите (13)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).