Концесията на стадион "Христо Ботев" - сложен юридически казус

Автор: Мариана Панчева
Коментари (12)
13:54 / 03.04.2017
7085
Кметът Иван Тотев коментира казуса и с концесията на стадион "Христо Ботев", предаде репортер на Plovdiv24.bg. По думите му при "жълто-черните", за разилика от градския им съперник "Локомотив", ситуацията е по-различна и доста по-сериозна. 

Тотев припомни, че през 2012 година Общинският съвет приема концесионните условия, съобразявайки се изцяло с желанията на футболния клуб. Тогава обаче "Ботев" се чувстват сигурни заради наличието на силен спонсор и по тази причина от клуба формулират железни условия, които да бетонират концесията и никое условие да не може да развали договора, върна лентата Тотев. 

"Сега изпадаме в сложен юридически казус, на който вече повече от година не може да намерим решение", посочи той.

По думите му каквото и да е решението обаче и дума не може да става за опрощаване на минималната неустойка за разваляне на договора в приблизителен размер на около 4 000 000 лева. 

Освен всичко към момента не може да се иска разваляне на концесията, ако всички собственици не са съгласни. "А от футболния клуб официално не са депозирали нищо", поясни Тотев. 

"Нямаме изявено желание от собственика, първо обаче трябва да се изчисти собствеността и ние да седнем да разговаряме с този собственик", посочи кметът. 

За повече подробности изгледайте прикаченото видео!




Виж коментарите (12)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).