Мащабен велопоход в Пловдив, вижте кога и защо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:55 / 23.03.2017
3476
Мащабен велопоход под наслов "Заедно" ще се проведе в Пловдив. Това ще стане на 23 април (неделя след Великден) пред сградата на Общината с начален час 10:30.

Паралелно с Пловдив велопоходът ще се проведе и в София и Варна. Събитието се организира от Българска Асоциация по Хемофилия по повод Световния ден на Хемофилията - 17 април.

Идеалната цел на събитието е да повиши информираността в обществото по темата за заболяването хемофилия и да разпространи, че това е генетична болест, чието лечение е напреднало, овладяно и дава възможността на всички засегнати да водят един нормален, равнопоставен и пълноценен живот.

Липсата на информация буди у хората страх, а този страх поражда у тях агресия и неприемственост. Вярваме, че с подкрепата на партньори и общите ни усилия ще успеем да премахнем този информационен вакуум и да променим статуквото към по-добро, уточняват организаторите.

Вдъхновението за велопохода идва от факта, че това е един от двата позволени/препоръчителни спорта за пациентите, болни от хемофилия. Вярваме, че велопоходът е инициатива, с която можем да привлечем вниманието на медиите и най-много активни и социално-ангажирани хора, които да се запознаят подорбно с темата и съответно да станат посланици на инициативата с повишаване на инфомираността в обществото.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).