Ботев спечели Битката за Тракия, Виана блесна с два гола

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
19:20 / 06.03.2017
9843
Ботев спечели Битката за Тракия, побеждавайки Берое с 2:0, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Двубоят от 23-ия кръг на Първа лига се игра в Коматево и предложи доста емоции за зрителите.

Фернандо Виана (17, 90) се превърна в герой с двата си гола за жълто-черните, които играха през голяма част от второто полувреме с двама футболисти повече заради червени картони на Веселин Пенев и Охене от гостите.

По този начин "канарчетата" запазиха шансове за попадане в Топ 6. Те вече имат актив от 31 точки, 4 по-малко от шестия Дунав.

Още в 4-ата минута Ботев създаде чисто голово положение. Фернандо Виана се озова в добра позиция и шутира от около 7-8 метра, но топката излезе в аут.

В 17-ата минута бившият защитник на Локо (Пд) Асен Георгиев сбърка фатално, като не изчисти една топка в тъч, а я остави на Фернандо Виана. Бразилецът проби към вратата и с диагонален шут я прати в мрежата за 1:0.

В 25-ата минута бе най-спорната ситуация. Друг бивш играч на Локо (Пд) - Мартин Райнов, шутира в напречната греда от около 30 метра. След рикошета топката попадна в Ерик Почански, която я прати в мрежата. Голът обаче беше отменен заради сигнал за засада на страничния съдия.

В 56-ата минута Берое остана с човек по-малко. Веселин Пенев задържа с ръце откъсващият се в чиста позиция Тодор Неделев и бе пратен към съблекалните от съдията Ивайло Стоянов - Сватбата.

Две минути по-късно Фернандо Виана пропусна идеална възможност да отбележи втори гол. Той засече от 10-ина метра центриране та Тодор Неделев от фаул, но топката профуча покрай гредата в аут.

В 60-ата минута Берое остана с 9 човека след огромна групост на Охене. Халфът на Берое претендираше за фаул на Лъчезар Балтанов и получи жълт картон за репликиране на съдията. Веднага след това футболистът заплашително сложи пръст върху лицето на Ивайло Стоянов и за секунди получи втори жълт картон.

Четвърт час преди края Лъчезар Балтанов бе изведен с чудесен пас от Тодор Неделев и шутира от точката за изпълнение на дузпа, но уцели гредата. При добавката притичалият Крум Стоянов шутира в аут.

В добавеното време Тодор Неделев асистира с пас по земя на Фернандо Виана и бразилецът засече с крака в мрежата, фиксирайки крайното 2:0.

Ботев игра в състав:

99. Иван Чворович, 2. Цветомир Панов, 18. Радослав Терзиев, 4. Виктор Генев (52- 5. Кристиан Димитров), 24. Лазар Марин, 10. Серкан Юсеин, 17. Лъчезар Балтанов (к), 7. Фелипе Бризола (71- 25. Крум Стоянов), 8. Тодор Неделев, 39. Антонио Вутов (87- 19. Борис Тютюков), 9. Фернандо Виана.




Виж коментарите (20)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).