Бивше "канарче" наказа Локо, нервите на Едо не издържаха

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (32)
16:54 / 01.03.2017
11443
Локо (Пд) загуби от Пирин с 0:1 в нервен мач от 22-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Бившият халф на Ботев Орлин Старокин (14) се разписа за "орлетата".

Повторния си дебют в официален двубой за черно-белите направи шампионът от 2004 година Роберт Петров. Това бе трета поредна победа за Пирин под ръководството на Милен Радуканов.

По този начин черно-белите останаха с актив от 34 точки на четвъртото място. Пирин пък има вече 28 точки, колкото и 7-ия в класирането Ботев (Пд).

На моменти двубоят преминаваше коректния тон, като на терена изобилстваха груби влизания. Това изнерви треньора на Локо Едуард Ераносян, който бе изгонен в 80-ата минута, след като удари по ръката четвъртия съдия.

"Смърфовете" първи можеха да открият резултата в 13-ата минута. Тогава Дино Мартинович проби по дясното крило и центрира към малкия пеналт. Там Парвиз Умарбаев засече с крак от движение, но право в ръцете на вратаря Макенджиев.

При ответната атака Пирин поведе с 1:0. Димо Бакалов сбърка една топка в центъра на терена и последва контра. След центриране отдясно Пламен Крумов изби право в тялото на Орлин Старокин, който овладя на границата на наказателното поле и с шут от въздуха с левия крак изненада Харуби за 1:0.

Пет минути по-късно Даниел Младенов получи контузия в дясното бедро и бе заменен принудително от Иван Цветков.

В 27-ата минута капитанът Дани Кики стреля директно от фаул от близо 25 метра. Макенджиев се затрудни, но все пак успя да избие с крак в корнер.

Към края на полувремето Йефтоски се пребори за една топка в пеналта и отправи удар, който обаче бе блокиран от защитник на Пирин и топката излезе в нов корнер.

След почивката Локо наложи териториален натиск, но въпреки това нямаше чисто положение пред вратата на домакините.

Десет минути преди края съдията изгони наставника на пловдивчани Едуард Ераносян заради отправени реплики, а след това удари леко по ръката четвъртия арбитър.

Тогава бе и последното положение на Локо. Дани Кики бе изведен в чиста позиция и шутира с левия крак. Вратарят на Пирин Макенджиев обаче се протегна и изби в корнер.

Пирин - Локо 1:0
Голмайстор:
1:0 Орлин Старокин (14)

Пирин: Благой Макенджиев, Кристиян Кощрна (90- Кирил Грозданов), Юлиан Попев, Румен Сандев, Стилиян Николов, Александър Башлиев, Орлин Старокин, Антон Костадинов, Даниел Младенов (19- Иван Цветков), Аймен Суда, Станислав Костов.

Локо: Ясин Ел Харуби, Пламен Крумов, Павел Виданов, Димитър Везалов, Роберт Петров (46 - Шоко), Ванчо Траянов, Стефан Йефтоски, Димо Бакалов (46- Димитър Велковски), Дани Кики (капитан), Парвиз Умарбаев, Дино Мартинович.



Виж коментарите (32)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).