Кметът обезпокоен за случващото се в Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:19 / 20.12.2008
4860
Кметът на Пловдив Славчо Атанасов е обезпокоен от събитията, случващи се в ПФК Ботев, научи Plovdiv24.bg. Градоначалникът е останал разочарован и обезпокоен от протеклото преди два дни акционерно събрание на клуба и взетите на него решения, които може да провалят сделката с новите собственици. Именно това е инициирало днешната среща на Славчо Атанасов с все още главния акционер в клуба Димитър Христолов. Припомняме, че след срещата фенове обстрелваха Христолов с яйца пред входа на Общината. До момента никой от ръководството на Ботев не отговаря на телефонни обаждания, за да хвърли яснота около случката днес.

"Спорът около продажбата на Ботев в момента е заради блокиращата квота", заяви пред репортер на Plovdiv24.bg Славчо Атанасов. "Христолов настоява да има блокираща квота, докато новите собственици настояват да няма и те да могат да си ръководят отбора. Ние в момента се опитваме да убедим двете страни да се разберат, но Христолов за сега не отстъпва. Разбира се ние продължаваме грубо казано да го натискаме да отстъпи. Опитваме се да направим каквото можем, затова и инициирахме тази среща днес. Вчера председателят на Общинския съвет Илко Илиев бе в София, за да преговаря и с другата страна, с купувачите. Целта е двете страни в крайна сметка да постигнат договореност и да се стигне до сделка. Ако тези инвеститори вземат отбора, ще пристигнат и много сериозни австрийски пари в Ботев".


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).