Гришо няма спирка! Обърна коварен съперник!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:14 / 15.02.2017
18615
Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира успешно участието си на сингъл в силния турнир в Ротердам, който е с награден фонд от 1,8 млн. евро. Първата ни ракета елиминира германеца Миша Зверев с 2:1 сета - 6:7, 6:2, 6:4.

Двубоят продължи близо 2 часа.

Гришо е поставен под №5 в основната схема на надпреварата, която е от категория АТР 500.

В първия сет нито един от двамата тенисисти не успя да постигне пробив. Логично се стигна до тайбрек, в който Зверев дръпна с 5:1 и бързо предреши нещата в своя полза.

Втората част Григор Димитров подобри чувствително ударите си и това затрудни максимално съперника му. Хасковлията стигна до равенство в сетовете след два поредни пробива. 

В решителния трети сет най-добрият наш тенисист първи стигна до пробив, но след това той не бе затвърден. Последва обаче нов успех за Гришо при сервирането на Зверев, което доста разколеба германеца и той се предаде след 6:4.

Така в следващия кръг Григор Димитров ще се изправи срещу гиганта Денис Истомин от Узбекистан. Двамата играха за последно в откритото първенство на Австралия в Мелбърн, когато победата спечели нашето момче.


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 4


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).