Има напредък! Ботев най-после вкара гол, пропусна и дузпа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:21 / 30.01.2017
4707
Ботев (Пд) завърши 1:1 срещу украинския Стал в третата си контрола на турска земя. Своя първи гол с екипа на "канарчетата" вкара преотстъпеният от Удинезе нападател Антонио Вутов. Това бе и първо попадение за пловдивчани за 2017 година, след като преди това тимът загуби с 0:2 и 0:3 от унгарските Хонвед и Пакси.

Тодор Неделев изпусна дузпа през второто полувреме, а неофициален дебют с жълто-черната фланелка направи новото бразилско попълнение Фернандо Виана.

Още в първите минути на спаринга съдията не отсъди очевидно нарушение срещу Омар Косоко на метър пред наказателното поле. Вместо опасен фаул за Ботев, реферът даде такъв за украинците, тъй като Косоко игра с ръка, след като бе повален на земята.

В 10-ата минута пловдивчани извършиха принудителна смяна след контузия на Серкан Юсеин. На негово място в игра се появи Меледже Омнибес.

Шест минути по-късно Ботев поведе в резултата след великолепен гол на Антонио Вутов със странична ножица. Това стана след центриране на Тодор Неделев, при което новото попълнение на жълто-черните засече с акробатично изпълнение от 13-14 метра, като за гола помогна и неубедителната изява на вратаря на Стал.

В 22-ата минута футболист на Стал прати топката в мрежата, но голът бе отменен заради сигнал на страничния съдия за засада.

Малко след това "канарчетата" организираха много добра атака по десния фланг. Топката премина през Косоко, Тодор Неделев и Антонио Вутов, за да стигне до Борис Тютюков. Младокът шутира с левия крак, но защитник се хвърли на пътя на топката и успя да блокира удара.

В 48-ата минута украинците стигнаха до равенство. След центриране от корнер футболист на Стал засече топката с глава в мрежата на Иван Чворович за 1:1

Само 3 минути по-късно Омар Косоко бе повален в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа за Ботев. Тодор Неделев обаче шутира от бялата точка в левия страничен стълб на вратата.

Десетина минути преди края футболист на противниковия отбор излезе сам срещу Иван Чворович. Вратарят плонжира в краката на нападателя и успя да избие топката, като веднага след това главният съдия отсъди нарушение в полза на жълто-черните.

Ботев игра в състав:

Иван Чворович, Даниел Златков (46- Кристиан Димитров), Крум Стоянов (46- Лазар Марин), Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Антонио Вутов (67- Фернандо Виана), Радослав Апостолов, Серкан Юсеин (10- Меледже Омнибес - 83-Петър Чалъков), Тодор Неделев, Борис Тютюков (46- Милко Георгиев), Омар Косоко (88- Иван Кирев).



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).