Единствен от Първа лига! Харуби срещу 130 млн. евро

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:12 / 14.01.2017
6203
Ясин Ел Харуби от "Локомотив" (Пловдив) ще спира 130 млн. евро. Именно толкова струва целият състав на фаворита за трофея на Купата на африканските нации - Кот д'Ивоар.

Турнирът започва днес и ще премине под знака на 60-годишния си юбилей. Първото издание бе през 1957 г., когато участват само три отбора: Египет, рекордьор по титли (7), Судан и Етиопия. Сега, шест десетилетия по-късно, 16 тима ще премерят сили в ХХХІ издание, на което Габон е домакин.

Ясин Ел Харуби от пловдивския "Локомотив" е единственият играч от Първата професионална лига на България, който ще бъде част от най-големия международен футболен турнир в Африка.

Стражът попадна сред избраниците на Ерве Ренард, селекционер на Мароко. Ел Харуби ще се опита да се пребори с конкуренцията на другите двама вратари в отбора - Мунир Моханд от "Нумансия" и Ясин Буну от "Жирона", пише "Труд".

Мароко е в група с фаворита и преследващия трета титла в турнира Кот д'Ивоар, Демократична република Конго и Того. В тима на "слоновете" личат имената на Ерик Баи от "Манчестър Юнайтед", Вилфред Заха от "Кристъл Палас", Соломон Калу от "Херта" и Вилфред Бони от "Стоук Сити". Именно те са сред най-скъпо струващите играчи в Кот д'Ивоар, а общата стойност на селекцията на Мишел Дюсюе е 130 млн. евро.



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).