Най-после! Ботев сложи край на мъката след изстрадана победа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
19:20 / 05.12.2016
8229
Ботев (Пд) победи Верея с 2:1 в мач от 17-ия кръг на Първа лига, който се игра пред празните трибуни на базата в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Головете за домакините реализираха Тодор Неделев (19) от дузпа и Жоао Пауло (74). Момчил Цветанов (77) намали за Верея, а в 82-ата минута Георги Андонов изпусна дузпа за старозагорци.

По този начин жълто-черните най-после сложиха край на серията си от 6 поредни двубоя без победа. "Канарчетата" имат вече актив от 21 точки, с който се изкачиха на 8-мо място във временното класиране.

Още в първата минута Ботев показа желанието си за победа. Крум Стоянов проби отляво и отправи мощен удар, преминал над вратата на Иван Караджов.

5 минути по-късно старозагорци отговориха с добра атака, преминала отдясно през бившия футболист на жълто-черните Момчил Цветанов. Бързоногото крило финтира защитник, след което опита атрактивен удар от границата на наказателното поле, който обаче беше далече от вратата на Георги Георгиев.

В 14-ата минута се стигна до първата сериозна възможност за откриване на резултата в двубоя. Серкан Юсеин навлезе в наказателното поле на гостите, справи се противников играч и стреля от десетина метра. Ударът му се оказа доста слаб и вратарят Караджов се справи без проблем.

5 минути по-късно пловдивчани поведоха в резултата. Омар Косоко проби през центъра и изведе Жоао Пауло, който бе фаулиран в наказателното поле от Владимир Зафиров. Съдията Георги Димитров не се поколеба и отсъди наказателен удар, който капитанът Тодор Неделев реализира хладнокръвно за 1:0.

В края на първото полувреме Омар Косоко получи контузия и бе заменен принудително от Яя Меледже в началото на втората част.

През втората част Ботев прие играта в собствената си половина и разчиташе предимно на контраатаки.

При една от тях резултатът бе удвоен в 74-ата минута. Тодор Неделев овладя топката близо до тъчлинията и пусна 30-метров извеждащ пас към Жоао Пауло. Бразилецът финтира с лекота излезлия неразчетено вратар Иван Караджов и опъна мрежата за 2:0.

Само 3 минути по-късно Верея се върна в мача с гол на бившето "канарче" Момчил Цветанов. Той довкара топката от самата голлиния, след като преди това Васил Калоянов бе играл с глава.

В 82-ата минута Момчил Цветанов падна в пеналта след съприкосновение с Крум Стоянов и съдията Георги Димитров отсъди дузпа. Зад топката застана юношата на Ботев Георги Андонов, който шутира в напречната греда.

Ботев игра в състав:

Георги Георгиев, Цветомир Панов, Даниел Златков, Радослав Терзиев, Крум Стоянов, Серкан Юсеин (90+2- Даниел Кутев), Стенио дос Сантос, Тодор Неделев (к), Иван Стоянов, Жоао Пауло (86- Наско Милев), Омар Косоко (46- Яя Меледже).



Виж коментарите (18)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).