Ераносян няма загуба на Герена, Левски са негови абонати

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:03 / 26.11.2016
3490
Едуард Ераносян ще гони днес първа победа над Левски на стадион "Георги Аспарухов". Специалистът само два пъти е гостувал като треньор на този стадион, като и двата пъти си е тръгвал от него с равенство 1:1.

Като цяло Едо има положителен баланс срещу Левски - 2 победи, 3 ремита и едно поражение, показва статистиката.

Черно-белите се надяват успешната традиция да продължи и днес. Двубоят Левски - Локо (Пд) започва в 15,15 часа на Герена.

Най-успешната за Ераносян година срещу Левски е 2003-а. Тогава през есента неговият Локомотив разбива сините с 3:1 в Пловдив. На 3 октомври 2003-а черно-белите нанасят своя удар в края на първото и началото на Второто полувреме, припомня "Тема спорт". Бившият играч на Левски Владимир Иванов-Фугата открива за домакините в 41-ата минута, а само две по-късно Мартин Камбуров също пронизва вратата на столичани.

В 49-ата минута македонецът Бобан Янчевски прави преднината на Локо Пд класическа, а настоящият главен скаут на Левски Георги Чиликов оформя крайния резултат в 74-ата минута.

До края на годината Локо на Ераносян среща още два пъти Левски - в 1/4-финали за Купата на България. Черно-белите взимат добър турнирен резултат на "Герена". В 55-ата минута шаранът на Левски Ниогу-Демба Нирен вкарва за 1:0, но 11 по-късно Мартин Камбуров изравнява. Пловдивчани са безпощадни на реванша у дома - 3:0, и продължават напред.

През пролетта на 2004-а Ераносян временно е отстранен от Локо и не води тима на "Герена" за първенство. След срещата със сините обаче е върнат на поста и в крайна сметка тимът ликува с първата (и засега единствена) титла в историята си.

През сезон 2005/06 Локо пада от Левски с 2:4 в първия кръг на първенството. Следващата му среща със столичани е през пролетта на 2007-а, когато води Берое. Тогава той спира сините с 0:0 в Стара Загора, като това за малко да коства на Левски титлата.

През миналия сезон бе вторият мач на Ераносян като треньор на "Герена". На 18 октомври 2015 година той изведе Лудогорец на "Георги Аспарухов". Домакините откриха чрез Живко Миланов през първата част, но след точно изпълнен фаул на Клаудиу Кешерю разградчани си тръгнаха с точка.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).