ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Ераносян: На Камбуров отдавна съм му промил мозъка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:56 / 22.11.2016Коментари (0)5460
© Plovdiv24.bg
Легендарният играч и треньор на Локо (Пд) Едуард Ераносян на практика в трети мач води отбора. Без да е на пейката тимът му ликува срещу ЦСКА-София в столицата, а след това изпусна победата при 1:1 с Берое на "Лаута". Дербито с Ботев обаче бе голямото завръщане на Едо.

С работата, която свърши по време на паузата за мачовете на националните отбори, той потвърди впечатленията, че за Локо по-добър вариант за треньор няма. Не само с аурата си на победител, на и със своята смелост, тактическите решения и правилните смени Ераносян буквално натри носовете на всички в Ботев. Колкото и да повтаря, че иска още от отбора си, в събота треньорът извлече максимума от " черно-белите".

Ераносян даде обширно интервю за "Меридиан мач" относно всички теми, които се преплитат с неговия интерес или по които просто има нужния капацитет да взима отношение и мнението му да се цени.

- Г-н Ераносян, как отпразнувахте победата над Ботев?
- Първо бях на импровизирана среща с феновете в ресторант, а после с целия отбор на дискотека.

- След мача казахте, че окото ви е ненаситно и винаги искате да виждате повече, къде според вас са резервите на отбора?
- В това, което според мен засега не правят. Ще им го кажа на тях. Става въпрос за мое лично виждане за футбола, който отборът трябва да играе.

- Сигурен съм, че ще искате да подсилите сериозно отбора през зимата, какво да очакваме като селекция?
- Искам. Но знам, че зимата е най-трудно, защото добрите футболисти са ангажирани. Селекцията не е фиксидея. Вече взехме един играч (б. р. - Мигел-Анхел Луке), който според мен ще вдигне нивото. Така мисля. Не е казано, че веднага ще почне да играе. Минал е през школа на Барселона, интересен ляв крак. Избрах си още един-двама. Единият отказа, за другия аз се съмнявам още и сигурно ще изчакам с решението. Условията им се побират в параметрите, които клубът дава.

- Може ли тази протегната ръка към родния клуб да се превърне в наистина траен ангажимент, с който да наваксате пропуснатото в Локо през последните 11 години?
- Това, което е пропуснато не е моя работа. И да има такова нещо не мисля, че аз трябва да говоря и да търся чужди грешки. Сега мислим за настоящето. Няма гаранция докога и как ще се работи. Трябва желание и от двете страни, но треньорът зависи от резултатите. Ако не успея да задържа съблекалнята, много ясно, че няма как да работя дълго, дори ние-с г-н Крушарски да искаме.

- С кой ви е по-лесно да се разбирате по футболни теми - с Мартин Камбуров, Кирил Котев и Ванчо Траянов или с младите като Ияд Хамуд?
- С младите се работи по-лесно от моя гледна точка. Минали са им по-малко треньори през главите. Всички сме професори и имаме своите виждания, които се опитваме да втълпим на футболистите. Когато си работил със 7-8 различни треньори в главата ти става една мешаница. Дори да е грешно моето виждане, юношите го попиват. При тези тримата опитни, които споменахте, плюсът е, че ме знаят от времето, когато бяха млади. Бяха по на 20 години, когато ги взех и със сигурност съм от тези, които са им промили мозъците, ако може така да се каже. Вече са и по-опитни и знаят какво изисквам. Нормално, при мен също има промени след тези години, но се разбираме. Може би най-трудно е за тези по средата, но стига да успея да ги убедя, че съм прав, ще стане лесно.

- Какво ще кажете за контраста между смяната на Венци Керчев в 6-ата минута на дербито с Левски - Лудогорец преди година и пускането на 15-годишен като титуляр в пловдивското дерби?
- Не виждам какво трябва да казвам. А според мен двата случая нямат нищо общо. Венци Керчев го нямаше в мъжкия отбор на Лудогорец, когато аз отидох. Все още съм на мнение, че има страхотни качества. Ако сега ми го дадат, ще го взема веднага. Винаги съм го повтарял - няма млади и стари. Който ми хареса, той ще играе. Всичко друго са интерпретации. Не искам таланти, които да ги чакам евентуално да изригнат след 5 години, а някой на 32 да го отхвърля.

- Кой ще е следващият талант от школата, който ще хвърлите под светлината на прожекторите?
- Не зная въобще дали ще има такъв. Видял съм този и го харесах. Двамата, които от година и половина тренират с първия отбор - Георги Чукалов и Валери Христов ги връщам при юношите, защото смятам, че в този момент не могат да помогнат на мъжете.

- Имате ли план за точките, които задължително трябва да спечелите до зимната пауза?
- План нямам. Желанието е да вземем, колкото се може повече. Дори да имам, няма да го кажа. Със сигурност искам да спечелим всички домакинства. Това с Ботев мина, остават на мачове с Черно море, Монтана и Славия. Гостуваме на двата гранда в момента -Левски и Лудогорец, а оттам всяка точка ще е чудо. Нашата цел е да надграждаме над това, което направихме в последния мач. Трудно се постига нещо хубаво, но още по-трудно се задържа.

- Как ви се струва Левски година, след като играхте с тях?
- Това, че са толкова близо до Лудогорец, говори красноречиво. Имат добри футболисти. Нямат загуба и не са им вкарвали гол на "Герена". Със сигурност ще е тежък мач, в който те са фаворит, но ние ще търсим своите шансове.

- А как ще обясните това, че въпреки тежките ангажименти в Европа, Лудогорец е в серия от 10 поредни победи. Шампионът ли е вдигнал нивото или конкурентите са свалили своето?
- Лудогорец е вдигнал нивото. Там се надгражда. Почти същите футболисти, които бяха и преди година играят, но вече са адаптирани и обиграни. Класата им е безспорна. Дано бият Базел, от сърце им го желая. Този успех ще е за доброто на българския футбол и всички трябва да стискаме палци да се случи.

- За финал - да очакваме ли по Нова година да придружите Христо Крушарски до Южна Америка, за да търсите попълнения, или ще използвате други канали за набелязване на новите?
- Не. Използвам други канали. Той и сега заминава, но аз нямам това време. Не мисля, че и това ми е работата.
Още по темата: общо новини по темата: 175
07.04.2017
07.04.2017
13.03.2017
10.03.2017
07.03.2017
20.02.2017
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: