Христолов отказва да влезе в новата управа на Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:35 / 02.12.2008
6942
Димитър Христолов е отказал на новите собственици на Ботев да влезе отново в Съвета на директорите разкриха близки до все още действащия президент на „канарчетата". В последните няколко седмици Ирена Кръстева, синът и Делян Пеевски и хората около тях, които са най-вероятните нови собственици на Ботев, са предлагали на Христолов да заеме едно от трите места в управленския орган.

Досегашният собственик на „канарчетата" обаче е отказал предложението, въпреки че и след сделката ще има не малък процент от акциите на клуба. Отказът е поставил Кръстева, Пеевски и компания в патова ситуация, тъй като все още не са решили, кои да са тримата, които ще заемат местата в Съвета на директорите. Има огромна единия от тримата, които на практика ще управляват клуба да е Христо Андреев, който бе посредник по сделката, а в момента се занимава с разпределяне финансите в клуба.

Преди няколко дни се появи информация, че президента на клуба ще бъде позната футболна личност. Очаква се обаче на практика длъжността президент да не означава непременно собственик на клуба и да се действа по схемата в Литекс, където президентът изпълнява само ръководна длъжност без да има дял в собствеността.

Междувременно се разбра, че подписаният договор за продажбата на клуба автоматично влиза в сила след Общото събрание на 18 декември и е почти невъзможно да бъде развален, ако двете страни изпълняват всички точки по контракта.

Ирена Кръстева е собственичка на вестниците Монитор, Телеграф, Политика и Меридиан мач, а в последните няколко дни се заговори за сделка, с която ще придобие вестник Експрес, телевизия ТВ7 и регионалния великотърновски вестник Борба.

Ирена Кръстева и синът й Делян Пеевски, който е заместник министър в министерството на Емел Етем, навлизат все по-сериозно и на медийния пазар, след като са на път да закупят още един вестник и телевизия. Кръстева е съдружничка и с Цветан Василев, който е шеф на Корпоративна търговска банка и който също бе спряган за собственик на Ботев.

Според запознати Кръстева се е насочила към мажоритарния дял от акциите на ИПК „Родина" и почти е изпълнила целите си. Има огромна вероятност покупката на Ботев също да е минала чрез ИПК „Родина", но това обаче ще стане ясно след 17 дни.

Другият вариант за фактическия нов собственик на Ботев е „Нова Българска медийна група холдинг" ЕООД, с което се покрива изнесената информация, че именно софийски холдинг е собственик на „канарчетата". Това е дружество, което държи собствеността на повечето от вестниците на Ирена Кръстева. В предмета на дейност на холдинга, който е с последна променя на 8 април 2008 г., е записано, че могат да бъдат придобивани и управлявани български и чуждестранни дружества. По този начин безпроблемно този холдинг може да бъде обявен за собственик на голяма част от акциите на ПФК „Ботев-1912 Пловдив" АД на предстоящото Общо събрание на 18 декември.

За голяма изненада може да се приеме вариант, в който Ирена Кръстева не фигурира като собственик във фирмата, с която Димитър Христолов е сключил сделката за продажбата на Ботев.

Източник: Gong.bg



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).