Отличен завършек на годината за пловдивския "Аеробика-АМД“

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:05 / 12.11.2016
2375
В Будапеща завърши откритият шампионат на Унгария по спортна аеробика HUNGARIAN AEROBICS OPEN, в който участие взеха състезателите на СК "Аеробика-АМД". За унгарската столица заминаха 13 състезатели от пловдивския клуб от възрастова група 9-11,12-14 и 15-17 години.

Заедно с тях участие в състезанието взеха и състезатели от СК "Самоков", гр. Самоков СК "Мега спорт" гр. Хасково.

За разпределението на медалите в различните възрастови групи и категории спориха над 300 състезатели от 10 страни: Австрия, България, Румъния, Русия, Естония, Украйна, Словакия, Чехия, Швеция и Унгария.

След оспорвани и тежки битки пловдивските гимнастици се завърнаха с 3 златни, 2 сребърни и 4 бронзови медала, с което направиха силен завършек на тежката състезателна 2016 година.

Ето и медалистите:

Възрастова група 9-11 години:

Категория "Индивидуално момичета"
3 място - Ивайла Стамова
Категория "Индивидуално момчета"
1 място - Александър Мишинков
3 място - Иван Койчев
Категория "Смесени двойки"
2 място - Християна Златанова, Александър Мишинков
Категория "Групи"
1 място - Р.Лулчева, Н.Черпокова, И.Стамова, М. Джамбова, Р. Иванчева

Възрастова група 12-14 години

Категория "Индивидуално юноши"
3 място- Васил Христов
Категория "Смесени двойки": бронзовият медал бе разделен между двете ни смесени двойки Васил Христов/Лъчезара Стамова и Христо Манолов/Беатрис Димитрова, които на финала получиха равни оценки за своите съчетания.

Възрастова група 15-17 години

Категория "Групи"
1 място - Стефани Атанасова, която се състезаваше в тази категория със състезателите А. Казаков, А. Гаврилова и С. Велинова от СК "Самоков" и С. Благоева от СК "Мега спорт".

Това бе и последното състезание в спортния календар на елитната група състезатели на клуба. През 2016 година те взеха участие в 7 международни състезания от където завоюваха десетки медали (включително и от Световното първенство в Корея и световната гимназиада в Турция).

След 2 седмици предстои и последното състезание за сезона турнирът "Бъдещи звезди на аеробиката", което ще се проведе в София за най-малките състезатели от клуба: 5-6, 7-8 годишните и тези от клас Б.

След този турнир започва започва подготовката за новия състезателен сезон, който ще е тежък с оглед на смяната на правилника за новия олимпийски цикъл 2016 - 2020 година.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).