Ето как приключи спортният фестивал "Криле на интелекта“

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:05 / 03.11.2016
1573
В Гранд хотел Пловдив приключи Международният фестивал "КРИЛЕ НА ИНТЕЛЕКТА". Проявата беше насочена към развитието на интелектуалния и физически потенциал при децата. Организатори са Шахматен клуб "Пловдив", с любезното съдействие на Община Пловдив и БФШ.

В различните мероприятия от Програмата на Фестивала се включиха около 200 деца, от които 25 от Румъния, 10 от Сърбия и 5 от Турция. Включиха се и около 80 мъже и жени любители на шахматната игра.

В програмата на Фестивала бяха включени четири шахматни турнира, инициатива "Опознай своите възможности", Творческа работилничка, Футболен турнир за деца и забавно магически шоу.

Турнирите бяха подбрани от трите дисциплини в шахмата: 

- класически шах "КУПА ТРИМОНЦИУМ"-за деца от 6 до 14г. "Купа България" - за 16, 18 и 20 г.
- Блиц за малки и големи
- Ускорен шах - "КУПА МЕЛОР"

В творческата "РАБОТИЛНИЧКА ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ" - гостува регионален исторически музей Кюстендил. Децата изработваха шлемове от въоръжението на войниците по времето на цар Иван Шишман. Участниците истински се забавляваха, впрегнаха своето въображение и като истински творци създадоха шлемове със собствените си ръце.

В инициативата "ОПОЗНАЙ СВОИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ" децата под формата на игра показаха своите качества развити и усъвършенствани чрез спорта шахмат.

Футболният турнир се оказа най-атрактивна за момчетата участници във Фестивала. Гост на турнира беше футболната легенда на ПФК "Ботев" Пловдив - Атанас Пашев, той награди призьорите в турнира и всички участници със сувенир осигурен от ПФК "Ботев" Пловдив.

Шахматният турнир "Купа Тримонциум", който е традиционен и се провежда за 8-ми пореден път - се превърна в истинска битка за торти "Неделя". Имаше осигурени торти за всички призьори от "Купа Тримонциум". Купата и голямата награда вдигна Стоян Стоянов от Асеновград. Блиц турнира за малки и големи беше спечелен от международен майстор Тиличеев - Русия.

Малката "КУПА МЕЛОР" - до 8г. беше спечелена от Симеон Тодев - ШК "Пловдив", а голямата "КУПА МЕЛОР" от международен майстор Димитър Мърхолев.

Медали спечелиха още следните участници от ШК Пловдив:

- Димитър Димитров - 1-во място до 6г. "КУПА ТРИМОНЦИУМ"-
- Габриела Зънгарова - 3-то място до 8г. "КУПА ТРИМОНЦИУМ"-
- Ирина Петкова - 2-ро място до 10г. "КУПА ТРИМОНЦИУМ"-
- Пея Карова - 2-ро място - до 12г."КУПА МЕЛОР"
- Галя Читакова - 1-во място - до 14г. "КУПА ТРИМОНЦИУМ"-
- Рада Минева - 2-ро място - 14г. "КУПА ТРИМОНЦИУМ"-
- Ивайло Кирилов - 1-во място - 14г. "КУПА ТРИМОНЦИУМ"-
- Иван Кочиев - 2-ро място - 14г. "КУПА ТРИМОНЦИУМ"-
- Виктор Боев - 2-ро място до 16г."КУПА БЪЛГАРИЯ"

На официалното закриване всички участници получиха купища награди от любезни спонсори и се подсладиха с парче торта. Организаторите благодарят на прекрасните условия предоставени от "Гранд хотел Пловдив". Фестивалът беше истински празник за малки и големи.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).