Боговете харесват смелите! Преборилият се два пъти с рака алпинист Боян Петров ще уважи Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:16 / 17.10.2016
4340
На 20.10.2016г., четвъртък, от 18.30 часа в Голямата конферентна зала, ет.2 в Дома на културата "Борис Христов" в Пловдив ще се проведе среща - разговор с алпиниста Боян Петров под надслов "Боговете харесват смелите".

Невероятният българин, Боян Петров, който освен прославен алпинист е зоолог и спелеолог в Националния природонаучен музей в София, е изкачил до момента осем осемхилядника, три от които през 2016 г, преборил е рака два пъти, чупил е почти всяка кост в тялото си, а в края на август оцеля при тежка катастрофа, след като бе блъснат от автомобил в района на Кресненското дефиле.

С тази среща, "Националната асоциация на децата и младите хора с диабет" дава своеобразен старт на поредицата от събития в Месеца на диабета, включващ многобройни инициативи и срещи в цялата страна.

По традиция на 14 ноември ще бъде отбелязан Световния ден на борбата с диабета, който тази година ще се започне в София с официална премиера на филм, посветен на живота на децата и млади хора с диабет в България, заснет тази година от НАДМХД, като героите във филма са реални лица - деца и млади хора с диабет.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).