Кметът към риболовците: Нямате право за оправдание

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:52 / 16.09.2016
3870
Церемонията по откриването на 63-ото Световно първенство по спортен риболов на нациите се проведе снощи на Гребната база в Пловдив. В надпреварата участват отбори от 34 държави.

Стартът даде Ролан Марк - председател на Техническата комисия на Световната федерация по риболовни спортове. Той благодари на българската федерацията и местната власт на Пловдив за много добрата организация на шампионата.

Кметът на Пловдив Иван Тотев пожела приятни мигове и успех на състезателите.

"Нямате право за оправдание, тъй като последните месеци сме заредили Гребния канал с много риба и просто трябва да я хванете. Дано имате време да разгледате града, защото Пловдив не случайно е избран за Европейска столица на културата 2019 година", посочи Иван Тотев.

Президентът на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов каза, че освен президент на федерацията е активен състезател в дисциплината и знае какви трепети изпитват участниците в Световния шампионат.

"Надявам се организацията, която с колегите създадохме за 63-ото Световно първенство, да ви хареса и да останете доволни от условията в Пловдив", отбеляза Михайлов.

"Нека по-добрият отбор победи, надявам се това да е България", допълни той.

За доброто настроение на откриването се погрижиха танцьорите от Ансамбъл "Тракия". На церемонията присъстваха Валентин Заяков - съветник на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-кметове на Пловдив, представители на Областната управа, общински съветници и много гости.

Днес (16 септември) е ден за официалната тренировка, а самото състезание ще бъде в събота и неделя.



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).