Пловдивчанин спечели световната титла по ракетомоделизъм

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:43 / 31.08.2016
7112
На изминалото Световно първенство по ракетомоделизъм в Лвов - Украйна, младежкият отбор на България в състав Никола Радков от "Модел клуб-Пловдив", Младен Тотев от Казанлък, Филип Стаменков от Шумен, водени от треньора Ангел Тодоров завоюваха златен медал и шампионската титла при мъжете в клас "радиоуправляеми ракетопланери".

Участваха 40 състезатели от 17 страни. Надпреварата беше при голяма конкуренция, защото всички участници бяха опитни, а представителите на САЩ са и сътрудници на NASA.

При направените по три старта Никола Радков се представи отлично и се класира пети за финалите. При финалния старт той успя да заеме 4 място, само на 4 точки след вицешампиона.

След приключване на надпреварата всички състезатели бяха посрещнати топло от консула на България в Лвов, пред който представиха медалите и разказаха за постиженията си.

Преди месец Никола Радков успешно се завърна от Световно първенство по авиомоделизъм с бронзов медал в отборната надпревара при младежите.

Тази година борбата на младия състезател на "Модел клуб-Пловдив" беше и на учебната маса. Той успешно се пребори с матурите след седми клас и беше приет в Образцова математическа гимназия "Академик Кирил Попов" - Пловдив. В началото на септември на Никола му предстои и републиканско първенство по авиомоделизъм.



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 20


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).