Луд мач за Ботев - 7 гола и две дузпи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:33 / 21.08.2016
5739
В изключително драматичен мач от втория кръг на Елитната юношеска група до 19 години Ботев се наложи с 5:2 над Черно море. Срещата се игра на един от естествените терени на базата на "канарчетата" в "Коматево" и предложи много емоции за около 50 зрители.

Освен със седемте гола, двубоят ще се запомни с двете дузпи за "жълто-черните", както и с четирите принудителни смени в състава на пловдивчани. С постигнатия успех ботевистите са с пълен актив от 6 точки и голова разлика 9:3 след първите два кръга.

"Канарчетата" стартираха изключително активно и контролираха изцяло случващото се в първите минути. Само 180 секунди след първия съдийски сигнал топката премина голлинията на "моряците", но главният съдия отсъди нарушение в атака на Иван Кирев.

В 20-ата минута напречната греда на вратата на Черно море бе разтресена след удар на Здравко Жилов от 20 метра.

Четири минути по-късно логичното се случи и "жълто-черните" поведоха. Иван Кирев бе фаулиран в наказателното поле на "моряците", а главният съдия Димо Димов не се поколеба и посочи бялата точка. Зад кълбото застана Милко Георгиев, който с прецизен удар се разписа за 1:0.

Само 3 минути след това "канарчетата" вече имаха два гола аванс. Иван Кирев се пребори за топката великолепно с глава в центъра на терена и отклони към Здравко Жилов, който напредна и останал сам срещу вратаря отправи диагонален удар за 2:0.

Секунди по-късно в състава на ботевистите бяха извършени две принудителни смени, като терена напуснаха Атанас Пашалиев и Рангел Парасков. Радостта на "жълто-черните" от двата гола обаче бе кратка и в 33-ата минута Емил Янчев с красив удар от ъгъла на наказателното поле намали - 2:1.

В 36-ата минута головата фиеста продължи с нова дузпа за Ботев. Милко Георгиев проби по левия фланг, навлезе в наказателното поле и финтира защитник, който го събори и съдията за втори път отсъди 11-метров наказателен удар. Този път с изпълнението се нае Иван Кирев, който също с хладнокръвие реализира за 3:1.

След нови три минути "моряците" отново намалиха, а този път голмайстор за тима се превърна Ертан Томбак.

Четвърт час преди края Иван Кочев направи трета принудителна смяна и терена напусна Валентин Тодоров.

В 77-ата минута интригата в мача бе убита с четвърти гол. Милко Георгиев намери Иван Кирев в наказателното поле, а нападателят овладя и с точен удар в долния ляв ъгъл реализира втория си гол в двубоя. Веднага след попадението Кирев даде знак на наставника си, че се нуждае от смяна и по този начин ботевистите трябваше да извършват четвърта принудителна промяна в състава си.

В 83-ата минута Милен Златков проби по десния фланг и пробва центриране, а след рикошет в тялото на защитник резултатът набъбна до 5:2.

В следващия кръг, който е междинен, Ботев гостува на ПФК "ЦСКА-София". Двубоят е в четвъртък от 17:00ч. в столицата.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 4


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).