Ето я позицията на ПФК Ботев относно "водната" случка в Разград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:30 / 10.08.2016
3136
Ръководството на ПФК Ботев взе официално становище относно инцидента в Разград, в който наставникът на тима Николай Костов бе залят с вода от привърженик на Лудогорец.

Plovdiv24.bg публикува позицията на "жълто-черните" без редакторска намеса:

След като се запозна с наличните видеозаписи, мнението на старши треньора и разразилата се медийна шумотевица по въпроса, ръководството на ПФК "Ботев" изразява следната позиция, касаеща инцидента между Николай Костов и привърженик на ПФК "Лудогорец" по време на мача между двата отбора от II-ия кръг на Първа професионална лига:

- ПФК "Ботев" счита за недопустимо поведението на запалянкото и определя като пропуск в организацията на реда и сигурността на стадиона, допускането на действията от негова страна, на които всички станахме свидетели.

- ПФК "Ботев" не оправдава реакцията на старши треньора в отговор на провокацията срещу него.

- ПФК "Ботев" няма възражения по отношение на наказанията, определени от ДК на БФС на база текстоветe в Дисциплинарния правилник за сезон 2016/2017.

- Ръководството на ПФК "Лудогорец" постъпи коректно и поднесе своевременно своите извинения както на "Ботев" като Клуб, така и лично на Николай Костов за случилото се.

- ПФК "Ботев" осъжда категорично всякакъв вид провокации, непристойно поведение, насаждане на изкуствено напрежение и погазване на морала по футболните стадиони и призовава за повече уважение между участниците във футболния живот в България, част от който са и медиите.

- В цялата си история футболен клуб "Ботев" Пловдив се е стремил с личен пример да изтъква положителните страни на най-обичания спорт и да възпитава широката футболна аудитория в ценностите на спорта. В името на духа на нашия Клуб ще продължим да следваме тази линия на поведение и ще призоваваме за положителна промяна в манталитета на българския футбол.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).