Пловдив напълни стадион "Лазур", а Бургас ще може ли?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
08:10 / 03.08.2016
9415
В събота Пловдив показа, не само на Бургас, но и на цяла България, защо е най-футболният град. На старта на първенството над 9 хиляди фенове на Ботев и Локо пропътуваха 260 километра и напълниха стадион "Лазур".

Като футболни достойнства пловдивското дерби не беше кой знае какво, но откъм емоции нямаше равно. През целия ден се пееха песни, направи се незабравима хореография, атмосферата на стадиона бе неописуема. Е, не липсваха и ексцесии... но сблъсъците между тези два отбора винаги са епични. Неслучайно през уикенда всички погледи бяха приковани към дербито.

Дотолкова, че привържениците на бургаските отбори се почувстваха някак засегнати. "Цял ден четем какво направили феновете на Ботев и Локомотив... В петък Нефтохимик ще изиграе първия си домакински мач на стадион "Лазур", него ще го удостоите ли с такова внимание", атакуваха ни от зелената агитка.

А Вие, уважаеми фенове? Вие ще уважите ли любимия си отбор? Защото преди десетина дни, когато "шейховете" представяха отбора за новия сезон, стадионът беше почти празен. Е, не почти, имаше 50-ина човека - обикновени зяпачи и нито помен от колоритната агитка, която преди години обикаляше цялата страна с отбора, независимо в коя група играе и с кой съперник.

Да, може би и на Вас ви е писнало от драмите във футбола, може би и на Вас не ви е било лесно последните години, когато Нефтохимик беше системно мачкан за сметка на други и когато около любимия ви отбор витаеха грозни съмнения. Това бяха годините, в които интригите затриваха футбола в Бургас.

Но днес Нефтохимик отново играе редом до големите. И ги посреща на собствения си стадион. Днес "шейховете" имат подкрепата и на община Бургас, и на спонсорите. Това, от което наистина имат нужда обаче, е любовта на феновете. Тези фенове, които преди години пълнеха стадион "Нефтохимик" и превръщаха всеки мач в истински празник за града.

За да върне Нефтохимик някогашната си слава, има нужда от Вас - феновете, във всеки мач, защото истината е, че заради Вас съществува. Ако Ви нямаше, клубът отдавна щеше да рита по селата и мачовете в елита щяха да само приятен спомен от миналото.

Заради това докажете, че все още обичате истински любимия си клуб. Започнете още този петък - срещу Дунав Русе. Покажете, че можете да бъдете силни не само зад клавиатурите, но и по трибуните. Тогава и ние ще пишем за Вас - феновете на Нефтохимик, онези, които не предадоха отбора и в най-тежките му години!

Източник: Стиляна Божидарова



Виж коментарите (19)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).